Renowacja forum?
Kochani, moze udaloby nam sie
wreszcie przejsc do praktyki w zwiazku z renowacja forum.
Torin chce pomoc!
Co o tym sadzicie?
[quote:82bc7f4550]sfra napisał:
dyskutowalismy z innymii moderatorami i administratorami o "unowoczesnieniu" naszego forum, bo skrypt phpbb jaki jest tutaj jest stary.
znalazlem anwet strne skad to wziac, ale osobiscie tego nie umiem wszystkeigo zainicjalizowac, potzreba kogos bardziej technicznego, by skopiowal stare pliki forum , potem je zrecznie wymienil, etc...
pozdrawiam
Torin napisal:
No fakt phpbb zktórego korzysta forum to już zabytek Smile
Najlepiej było by zrobić aktualizacje do nowej wersji phpbb zmodyfikowanego przez przema http://www.przemo.org/phpBB2/.
Chyba najlepsza i najbezpieczniejsza modyfikacja oryginalnego phpbb.
W dodatku łatwo przejść na ta wersję Smile
Aktualizacje mogę zrobić bez problemu (informatyka zajmuje się od 15 lat, więc juz jakieś doświadczenie mam Wink ).
Służę swoją osobą jak tylko ten upał nie spowoduje, że mózg mi się całkiem zlasuje ...... Sad Wink [/quote:82bc7f4550]
wreszcie przejsc do praktyki w zwiazku z renowacja forum.
Torin chce pomoc!
Co o tym sadzicie?
[quote:82bc7f4550]sfra napisał:
dyskutowalismy z innymii moderatorami i administratorami o "unowoczesnieniu" naszego forum, bo skrypt phpbb jaki jest tutaj jest stary.
znalazlem anwet strne skad to wziac, ale osobiscie tego nie umiem wszystkeigo zainicjalizowac, potzreba kogos bardziej technicznego, by skopiowal stare pliki forum , potem je zrecznie wymienil, etc...
pozdrawiam
Torin napisal:
No fakt phpbb zktórego korzysta forum to już zabytek Smile
Najlepiej było by zrobić aktualizacje do nowej wersji phpbb zmodyfikowanego przez przema http://www.przemo.org/phpBB2/.
Chyba najlepsza i najbezpieczniejsza modyfikacja oryginalnego phpbb.
W dodatku łatwo przejść na ta wersję Smile
Aktualizacje mogę zrobić bez problemu (informatyka zajmuje się od 15 lat, więc juz jakieś doświadczenie mam Wink ).
Służę swoją osobą jak tylko ten upał nie spowoduje, że mózg mi się całkiem zlasuje ...... Sad Wink [/quote:82bc7f4550]
nie zdążyłam się wypowiedzieć, ale jestem za zmianami. szczególnie uważam że potrzebne jest jednak założenie tego okienka czatowego. ale jak dłużej nad tym myślę, to wiem że może się skończyć ruch na właściwym forum, bo ludzie mogą sobie nawet typowo taneczne pytania zadawać na forum. może jednak wystarczy to o wszystkim i o niczym. sama nie wiem...
ciagle mam mieszane uczucia co do czatu - chyba jednak nie, bo faktycznie, wszystko przeniesie sie tam, kto chce czatowac ma Tlen i rózne inne miejsca i sposoby. Forum niech pozostanie forum. Co do logo zgoda. Ważny jest poruszony przez Sfra w naszej prywatnej rozmowie problem zaufania. Czy mozemy zaufac i dac "klucze od forum" Torinowi? W mnie wzbudza zaufanie, w koncu to jak pisze dorosły człowiek i ojciec dzieciom (dziecku) ale... jak sądzicie? Bo jesli tak, to trzeba wydobyc rózne ino od superadmina i przekazac Torinowi, no i ustalić co chcemy zmienic
nie musimy o nic pytac Super A, bo wsyztko jest w panelu adm. Recz tyczy sie jedynie zaufania wobec Torina, ale wydaje sie on byc sympatycznym baletomanem, ktory naprawde chce pomoc, i wydaje mi sie, zepowinnismy dac mu tzw. carte blanche,jesli chodzi o uaktualneinie skryptu, a wszelkie zmiany wizualne i funkcjonalen, wprowadzimy sami (w nowym panelu) po uprzednim uzgodnieniu.
Nie chxcialbym zeby sprawa sie przedluzala, wiec zdecydujmy raz a porzadnie.
Nie chxcialbym zeby sprawa sie przedluzala, wiec zdecydujmy raz a porzadnie.
Ja także jestem za zmianami. ;)
A co do czatu... Ostatnio na innym forum też sie pojawił taki pomysł. Został on zreszta zrealizowany. Według mnie nie wyszło to forum na dobre, spowodowało jedynie utworzenie sie czatowej grupy, która i tam, i w normalnych topicach zaczęła rozmawiac głównie miedzy soba. No więc tego nie popieram.
[quote:194c1a9942]- efekty on-mouse przy najechaniu mysza, czyli jak najedzie si ena topik, to pokazuje fragment pierwszego postu
[/quote:194c1a9942]
Tak, tak i jeszcze raz tak! :) Byłoby to korzystne rozwiazanie szczegolnie dla osób korzystających z wolniejszych komputerów/łącz internetowych. Sama nieraz się wściekałam, jak otwierałam temat o nie do końca jasnym tytule, czekałam kilka minut aż się otworzy, a potem okazywało się, że to coś, co w ogóle mnie nie interesuje. :lol:
A co do czatu... Ostatnio na innym forum też sie pojawił taki pomysł. Został on zreszta zrealizowany. Według mnie nie wyszło to forum na dobre, spowodowało jedynie utworzenie sie czatowej grupy, która i tam, i w normalnych topicach zaczęła rozmawiac głównie miedzy soba. No więc tego nie popieram.
[quote:194c1a9942]- efekty on-mouse przy najechaniu mysza, czyli jak najedzie si ena topik, to pokazuje fragment pierwszego postu
[/quote:194c1a9942]
Tak, tak i jeszcze raz tak! :) Byłoby to korzystne rozwiazanie szczegolnie dla osób korzystających z wolniejszych komputerów/łącz internetowych. Sama nieraz się wściekałam, jak otwierałam temat o nie do końca jasnym tytule, czekałam kilka minut aż się otworzy, a potem okazywało się, że to coś, co w ogóle mnie nie interesuje. :lol: