Pryatna szkola w trojmiescie?
[quote:a7fc91b015=".:tutu:."]Po drugie w takim wieku jesli nie dostanie sie do OSB w klasyce jest skonczona. Na 100 % nie bedzie wystepowac na scenie w jakiejs operze, w baletach ( mowie o takich przedstawieniach profesjonalnych :) [/quote:a7fc91b015]
[quote:a7fc91b015=".:Agga:."]Nie zgodzam sie do konca z Wami, sa ludzie ktorzy nie maja ukonczonej baletowki a zdali na np. pedagogike baletu i radza sobie[/quote:a7fc91b015]
Co mają studia do występowania w profesjonalnym teatrze??
[quote:a7fc91b015=".:Agga:."]Nie zgodzam sie do konca z Wami, sa ludzie ktorzy nie maja ukonczonej baletowki a zdali na np. pedagogike baletu i radza sobie[/quote:a7fc91b015]
Co mają studia do występowania w profesjonalnym teatrze??
[quote=".:Agga:."]Nie zgodzam sie do konca z Wami, sa ludzie ktorzy nie maja ukonczonej baletowki a zdali na np. pedagogike baletu ....
I tak było w " moim " roczniku studentów na A.M. na wydziale PEDAGOGIKI BALETU były 2 dziewczymy ,które nie miały nic wspólnego z O.S.B i dostały się i skończyły te studia ...!!! 8)
I tak było w " moim " roczniku studentów na A.M. na wydziale PEDAGOGIKI BALETU były 2 dziewczymy ,które nie miały nic wspólnego z O.S.B i dostały się i skończyły te studia ...!!! 8)
[quote:71a28e0d31=".:tutu:."] Po drugie w takim wieku jesli nie dostanie sie do OSB w klasyce jest skonczona. Na 100 % nie bedzie wystepowac na scenie w jakiejs operze, w baletach ( mowie o takich przedstawieniach profesjonalnych :) ). [/quote:71a28e0d31]
a ja znam tancerza, który baletówki nie skonczyl, a był solistą w Operze i kreował wiele partii z repertuaru klasycznego. no ale to facet, a tych, wiadomo, trudniej.
a ja znam tancerza, który baletówki nie skonczyl, a był solistą w Operze i kreował wiele partii z repertuaru klasycznego. no ale to facet, a tych, wiadomo, trudniej.
wrodzony talent chyba :)
zaczynał w Pantomimie Tomaszewskiego, potem kilka lat w PTT - BP (już wtedy tańczył partie Zygfryda w Jeziorze, Pierwszego w Święcie wiosny, poza tym w choreografiach Birgit Cillberg i Matsa Eka),, a potem zaczął prace w Operze Poznańskiej tańcząc repertuar klasyczny.
no ale to chyba offtop jest, więc już milkne.
zaczynał w Pantomimie Tomaszewskiego, potem kilka lat w PTT - BP (już wtedy tańczył partie Zygfryda w Jeziorze, Pierwszego w Święcie wiosny, poza tym w choreografiach Birgit Cillberg i Matsa Eka),, a potem zaczął prace w Operze Poznańskiej tańcząc repertuar klasyczny.
no ale to chyba offtop jest, więc już milkne.
[quote:cfa7bd7b01=".:tutu:."]To, ze podczas rekrutacji inaczej patrza na czlowieka, ktory ma piapier ukonczonych studiow a inaczje na takiego, ktory go nie posiada :wink:[/quote:cfa7bd7b01]
Tak jak napisala .:tutu:. na czlowieka z papierkiem patrza inaczej. Wszedzie tak jest. Licza sie umiejetnosci. Agatko w Trojmiesie powstaje coraz wiecej zajec (o ktorych pewnie juz sie dowiedzialas co i jak ;)) znajdz takie ktore Ci odpowiadaja i cwicz. Powodzenia.
Tak jak napisala .:tutu:. na czlowieka z papierkiem patrza inaczej. Wszedzie tak jest. Licza sie umiejetnosci. Agatko w Trojmiesie powstaje coraz wiecej zajec (o ktorych pewnie juz sie dowiedzialas co i jak ;)) znajdz takie ktore Ci odpowiadaja i cwicz. Powodzenia.
-
AleksandraM
Re: Pryatna szkola w trojmiescie?
[quote:5a0493aca8="Agatka_"]chodze juz na zajecia z baletu przy operze baltyckiej, ale wydaje mi sie ze to nie to samo co szkola prywatna. Moim marzeniem jest tanczyc na piontach, ale nie wiem czy na takich zajeciach jest to mozliwe? dopiero zaczynam przygode z klasyka, powiedzcie mi czy jest przywatna baletowka w trojmiescie i czy majac 14lat sie tam dostane no i czy bede tanczyc na pointach?
[color=violet:5a0493aca8]Przenoszę temat do Kursów, warsztatów... itp., gdzie bardziej pasuje.[/color:5a0493aca8][/quote:5a0493aca8]
Mam identyczny problem. Jest prywatna szkołą w trójmieście, ale przyjmują tam tylko 10 latki>. A zajęcia przy operze bałtyckiej na czym polegają? bo mi zależy na czymkolwiek co pomogłoby mi zrobić krok do przodu. także marzę o puentach, ale na początek chciałabym się rozciągnąć i nauczyć podstaw.
[color=violet:5a0493aca8]Przenoszę temat do Kursów, warsztatów... itp., gdzie bardziej pasuje.[/color:5a0493aca8][/quote:5a0493aca8]
Mam identyczny problem. Jest prywatna szkołą w trójmieście, ale przyjmują tam tylko 10 latki>. A zajęcia przy operze bałtyckiej na czym polegają? bo mi zależy na czymkolwiek co pomogłoby mi zrobić krok do przodu. także marzę o puentach, ale na początek chciałabym się rozciągnąć i nauczyć podstaw.
-
4.leaf.clover