żeby pointy były trwałe...?
-
makova_panienka
właśnie wczoraj w przypływie inwencji wsadziłam moje pointy do zamrażalnika. wyjęte okazały się KOMPLETNIE zamarznięte, więc nie chcąc ich przełamać na pół zawiesiłam je nad kaloryferem coby się troche ogrzały. efekt? są JESZCZE MIĘKSZE niż były.
także metoda grzejnikowa polecana na rozmiękczenie jak najbardziej.
[size=9:9ddff49a3c]w sumie to bym sie cieszyła gdyby nie nieszczęsne ballone[/size:9ddff49a3c] :?
[size=9:9ddff49a3c]w sumie to bym sie cieszyła gdyby nie nieszczęsne ballone[/size:9ddff49a3c] :?
[quote:4bbdcdb728="makova_panienka"]właśnie wczoraj w przypływie inwencji wsadziłam moje pointy do zamrażalnika. wyjęte okazały się KOMPLETNIE zamarznięte, więc nie chcąc ich przełamać na pół zawiesiłam je nad kaloryferem coby się troche ogrzały. efekt? są JESZCZE MIĘKSZE niż były.
[/quote:4bbdcdb728]
Może za długo trzymałaś je w zamrażalniku?
W tym sposobie chodzi o to, żeby je ZAMROZIĆ czy OCHŁODZIĆ?
[/quote:4bbdcdb728]
Może za długo trzymałaś je w zamrażalniku?
W tym sposobie chodzi o to, żeby je ZAMROZIĆ czy OCHŁODZIĆ?
[quote:de01cbba3d="Gość"]Mi udało się ograniczyć łamanie (gumki i mulina na wierzchu), ale teraz zbija mi się (mięknie) czubek. Nie wiecie co zrobić, rzeby tak się nie robiło.[/quote:de01cbba3d]
Ależ oczywiście że jest sposób :) Ostatnio podany nam przez jedną z nauczycielkę przy ćwiczeniu "Dziadka..." jak pointy sa nowe to do środka (do czubka) trzeba wlać klej (super slue, kropelka, ośmiorniczka czy co kolwiek takiego) i pozostawić do zaschnięcia. Pomaga! Bo wtedy jest jakby więcej warstwy na czybku i dzięki temu nie mięknie,.
Ależ oczywiście że jest sposób :) Ostatnio podany nam przez jedną z nauczycielkę przy ćwiczeniu "Dziadka..." jak pointy sa nowe to do środka (do czubka) trzeba wlać klej (super slue, kropelka, ośmiorniczka czy co kolwiek takiego) i pozostawić do zaschnięcia. Pomaga! Bo wtedy jest jakby więcej warstwy na czybku i dzięki temu nie mięknie,.
-
aankaa_baletnica=)