Artukuły o tańcu
Tak, to całkiem dobra ściągawka z historii baletu, odrobinka teorii i różnorodne zdjęcia - wszystko zebrane na 7 stronach. Moze ten tekst pryczyni sie do popularyzacji baletu? (bo z początkiem tekstu że szkoły baletowe są oblegane przez chetnych a spektakle przez widzów niestety nie bardzo mozna się zgodzić :( )
[color=blue:9b33d657d7]tutu napisała w osobnym watku (przenosze treśc postu)
administrator Kasia G:[/color:9b33d657d7]
Nie wiem czy taki temat juz byl, wiec ewentualnie prosze o jego usuniecie.
Znacie moze jakies czaspopisma baletowe??
Znalazlam taki ciekawy artykul. warto przeczytac
http://www.trubadur.pl/Biul_36/Spragniony.html
administrator Kasia G:[/color:9b33d657d7]
Nie wiem czy taki temat juz byl, wiec ewentualnie prosze o jego usuniecie.
Znacie moze jakies czaspopisma baletowe??
Znalazlam taki ciekawy artykul. warto przeczytac
http://www.trubadur.pl/Biul_36/Spragniony.html
-
Joanna Bednarczyk
Taki mój komentarz do artykułu w Trubadurze.
To,że we Francji, Niemczech czy w Ameryce istnieją czasopisma baletowe, zawsze (od biedy) mozemy sobie wytłumaczyć, ze tam więcej się dzieje, mają więcej pieniedzy, dystrybucja tzw. kultury wysokiej jest bardzo prężna itd. Ale jakiś czas temu odkryłam, ze w Czechach (z którymi predzej mozemy się porównać) jakoś udaje się wydawać pismo o tańcu, które jest sponsorowane przez 5 instytucji kulturalnych, zarówno państwowych(min. ministerstwo kultury) jak i pozarządowych.
To,że we Francji, Niemczech czy w Ameryce istnieją czasopisma baletowe, zawsze (od biedy) mozemy sobie wytłumaczyć, ze tam więcej się dzieje, mają więcej pieniedzy, dystrybucja tzw. kultury wysokiej jest bardzo prężna itd. Ale jakiś czas temu odkryłam, ze w Czechach (z którymi predzej mozemy się porównać) jakoś udaje się wydawać pismo o tańcu, które jest sponsorowane przez 5 instytucji kulturalnych, zarówno państwowych(min. ministerstwo kultury) jak i pozarządowych.
-
aankaa_baletnica=)
-
Tranquility