Jakie pointy mi polecicie?

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
dorra

Post autor: dorra »

Hej! (:
Doradzcie mi proszę, bo sobie sama nie radzę. Tanczyłam już w bloch balance european, bloch serenade i grishko fouette i żadne z nich mi nie przypasowały.
Mam bardzo wysokie podbicie (http://chomikuj.pl/dorka555/Galeria), natomiast nie mam zbyt silnej stopy. Pointy nie służą mi zbyt długo, bloch balance po jednej lekcji były już miękkie (grishko po 3). Mam szeroką stopę, najdłuższy duży palec, stopniowo coraz mniejsze, z tym że drugi jest niewiele krótszy od dużego. Najlepiej mi sie tańczyło w grishkach póki co. Doradzicie mi jakos? (: z góry dzięki.
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Spróbuj Sansha lub Russian Pointe (R-class), one bardziej 'trzymają' słabą stopę z dużym podbiciem. I są dość twarde przy tym.
dorra

russian pointe to w Polsce tylko przez internet można prawda? a jakbyś mogła jeszcze jakieś szczególne modele polecić byłabym wdzięczna.
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Może Entrada/Elegance/ Encore?
Możesz wybrać vamp 3 co przy wysokim podbicu będzie trochę mocniej trzymało stopę a twardość FS lub MS jeśli nie masz jeszcze silnej stopy.

To w sumie jest taki uniwersalny model, co większości osób pasuje, więc mniejsze ryzyko.

Możesz jeszcze zobaczyć coś ze Spotlight Collection (Lumina np.?).
Ja tańczę teraz w pointach z Diamond Collection, ale one są raczej dla silnej stopy i niekoniecznie dla bardzo wysokiego podbicia.
dorra

okej, dzięki wielkie, wypróbuję (:
Spidi

Post autor: Spidi »

Moze wiecie jakie modele maja bardzo niski vamp? Teraz mam Freedy Manon Opera,sa spoko,ale bardzo miekkie :shock: Zastanawiam sie, czy zamawiac znowu Manony czy poszukac jakis innych (nie chce Grishko ani Sanshy). Wiem, ze w Russian Pointe mozna sobie wybrac wysokosc vampu-w takim razie jaka kolekcja bylaby dla mnie dobra (srednie podbicie,srednia sila stopy)
Z gory dzieki za podpowiedz :smile:
Sheeda

Post autor: Sheeda »

Stopa 21.5-22 cm szerokość 8.5 cm, wysokie podbicie, silna stopa egipska.

Jakie pointy możecie mi polecić? Miałam vaganove (bardzo wygodne wręcz idealne) jednak rozmiar chyba zły dobrałam.
Może jakieś inne pointy (tylko nie sansha) możecie mi polecić?
pudrowy_róż

Post autor: pudrowy_róż »

zbliża się moment kiedy muszę kupić moją drugą parę puent, aktualnie mam grishko 2007 4,5 XX M - jestem z nich zadowolona, ale zastanawiam się nad wypróbowaniem innego modelu lub firmy ( nie chce sanshy, mam stopę egipską, podbicie normalne
Caroline12550

Pointy Maya I czy Balance European

Post autor: Caroline12550 »

Tak szukam na forum od kilku dni i z kilkunastu modeli point zostały mi dwie:
Bloch Balance European i Grishko Maya I, mam szczupłą stopę z największym dużym palcem. Wcześniej miałam sansha recital, które idealnie wpasowały się na moją stopę. Który z tych modeli będzie lepszy?
ODPOWIEDZ