Balet Kraków

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

Dzięki Torinie :smile:
ZuzaP

Post autor: ZuzaP »

Witajcie forumowicze:)
Niestety nie mam czasu tu często zaglądać, czy mogę prosić o wyjaśnienie co znaczy, ze dyplom ze Szkoły na Łąkowej jest"oszukany"?
Z tego co wiem Szkoła jest wpisana do ewidencji szkół i placówek artystycznych i jej ukończenie (zdanie dyplomu przed komisją) uprawnia do wykonywania zawodu tancerz- choreograf.
Czy ich występy wyglądają dla Was aż tak źle? tzn zakładając, ze jest to nie publiczna szkoła, a więc w przedstawieniu udział biorą wszyscy uczniowie, nie tylko np soliści.
Torin

Post autor: Torin »

[b:9d2e274f31]ZuzaP[/b:9d2e274f31], Formalnie dostajesz dyplom państwowy tancerz i choreograf.
Kropka.
W praktyce np Opery nie bardzo honorują ten dyplom, czyli uważają, że poziom tej prywatnej szkoły jest niezbyt wysoki (w stosunku do szkół państwowych). Ale dwie dziewczyny z ostatnich dwóch lat po ukończeniu tej szkoły tańczą zawodowo. Więcej szczegółów na PW.
Kropka.
[b:9d2e274f31]Mitzi_Caspar[/b:9d2e274f31], co roku sa koncerty kończące rok prezentujące wszystkie klasy.

Torin
Torin

Post autor: Torin »

Tego nie wiem - musisz spytać !

Torin
annaa

Post autor: annaa »

Hej! Piszę pracę magisterską dotyczącą wizerunku krakowskich szkół baletowych na przykładzie Krakowskiej Akademii Tańca. Bardzo zależy mi na odpowiedziach instruktorów i tancerzy. Z góry dziękuję za Waszą pomoc ! :) http://www.survio.com/survey/d/V6V8G3W1T7N5L8L2F
ODPOWIEDZ