Kostiumy baletowe a damska bielizna ;)

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Midnight

Post autor: Midnight »

Ja sobie nie wyobrażam na zajęciach być bez majtek. Zakładam cieliste, wycięte. Bez stanika jeszcze mogę ćwiczyć, ale często zakładam top pod body.
Giselle97

Post autor: Giselle97 »

a ja mam takie pytanie... w paczkach klasycznych takie dodatkowe "majtki" są wbudowane ale jak to wygląda w paczkach romantycznych np. Giselle. W tych paczkach też jest coś takiego czy trzeba samemu jakoś zadbać aby kiedy paczka się uniesie nie było nic widać ?
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

W tych na scene zawsze jest, w ćwiczebnych roznie:)
Mariola

Post autor: Mariola »

Nie wiem gdzie chodzicie/chodziłyście do szkół baletowych, ale w Warszawskiej to kompletnie normalne, że na gołe ciało ( bez majtek) zakłada się rajstopy baletowe, na to body i tak się cwiczy. Opcja majtek pod kostiumem jest wtedy, gdy dziewczyna ma okres, wtedy na cały kostium zakłada się jeszcze krótkie czarne obcisłe spodenki dla komfortu. Co do staników, nigdy nei widziałam na balecie dziewczyny w staniku jakimkolwiek...
Midnight

Post autor: Midnight »

Zależy od dyscypliny nauczyciela i wielkości biustu...
Wiem, że może w OSB nie mś dziewczyn z miseczka c, ale się zdażają...w ( nsszczescie nie ja :razz: ) innych SB
Kasul

Post autor: Kasul »

Owszem że w Warszawskiej się zdarzają, sama mam 70F.
I są osoby ćwiczące w stanikach. No logiczne.
ODPOWIEDZ