Widziałam taką samą figurkę baletnicy na Allegro a tańszej cenie. :smile:
Obie bardzo mi się podobają, ale niestety nie pasują do stylistyki mojego pokoju, który urzadziłam romantycznie a la vintage. ;) Ale nie zaprzeczam - są naprawdę cudowne.
Ja widziałam, ale jak dla mnie był kiepski. Caly czarny, a tarczę zegara stanowiła powierzchnia paczki, na takim samym [URL=http://wylegarnia.com/26/22c6e120574b9d951ece6e1eb054783b/Broszka-baletnica-broszka-balet-metaloplastyka.jpg]zdjęciu[/URL]
A koleżanka była zachwycona.. ;)
Właściwie, może lepiej kupić zwyczajny biały zegar i nakleić wydrówkowane zdjęcie? Efekt lepszy, a jaka satysfakcja. No i, ciekawy prezent na świeta. ;)
To w sumie można wtedy pokombinować z decoupage, wtedy można by uzyskać bardzo ciekawy efekt. Są nawet takie specjalne zegary do decoupage, można znaleźć na allegro.
Możesz sobie wydrukować co chcesz i z tego zrobić, tylko chyba jest trochę inna technika przyklejania (choć do tego pewności nie mam) i trzeba nałożyć troszkę więcej lakieru, bo papier jest odrobinę grubszy od serwetek.
Nie robiłam nigdy decoupage, ale chciałam kiedyś zrobić i trochę o tym czytałam. Zapytaj wujka google, tam wszystko pisze. I pokaż koniecznie jeżeli taki stworzysz!
No właśnie papier jest grubszy i nie daje takiego ładnego efektu, szukałam kiedyś jakiegoś cieńszego papieru, na którym dałoby się coś wydrukować, ale z kiepskim efektem.
Ja widziałam ten zegar w empiku. Sylwetka tancerki jest czarna, tarczą (w odcieniach szarości) jest paczka (kształt kojarzy mi się z... jajkiem sadzonym albo zegarami Dalego :) jakby elipsa lekko wygięta) Ma tylko 4 cyfry (6,9,12,3), reszta w postaci kreseczek :) Fajnie, że baletowy, ale bez szału jak dla mnie. Trochę zbyt chłodny i jakby pochmurny przez te kolory. Ale innym może się spodobać :) Warto sprawdzić samemu. Kosztuje 139,90.