Gdzie studiować taniec współczesny?

Dyskusje na temat tańca współczesnego; zagadnienia praktyczne i teoretyczne; aktualne zjawiska i trendy;
Anijlka

Post autor: Anijlka »

O to super :) Zazdroszczę :) A czy to sa platne studia? I wogole jak wyglada zycie w Szkocji? Czy jest tam mozliwosc studiowania tylko tanca wspolczesnego? Pozdrawiam :)
motyl ek

Post autor: motyl ek »

Hejka, platnosc studiow-zalezy, czy juz studiowalas. Jesli masz juz stopien naukowy w Polsce, to niestety trzeba placic. Jesli to sa Twoje pierwsze studia, organizacja SAAS placi za czesne (nic innego Ci sie nie nalezy,zadne stypendia socjalne, jesli wybierasz sie do Szkocji tylko uczyc) kazdemu z Unii Europejskiej.

Zycie troszke inne, choc wszystko mniej wiecej takie samo, to nadal Europa, wiec zadnych wielkich zmian. Taniec wydaje mi sie jest bardziej dostepny jesli chodzi o rozpoczecie edukacji w pozniejszym wieku-moja szkola dziala w ramach collegu, do ktorego mozna przyjsc juz (dopiero?) w wieku 16 lat.

Mozna tez studiowac poza wspolczesnym, taniec nowoczesny (commercial, nie wiem jak to przetlumaczyc) i balet, podobny system edukacji. Chodzisz na zajecia od dziecka, szybciutko konczysz szkole srednia i w wieku 16 lat idziesz do collegu studiowac taniec. ALbo oczywiscie szkola baletowa od dziecka.

Pozdrawiam:-)

ps. przepraszam, ze tak pozno odpisuje, studia byly szalone i nie ogarnelam sie by choc na chwile zajrzec na forum od ostatniego razu tutaj..
ODPOWIEDZ