O wszystkim i niczym

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Lienka

Post autor: Lienka »

Pomysł na te pointy całkiem ciekawy. Zastanawiam się tylko czy w takich pointach, które praktycznie nie mają podeszwy da się w ogóle stać na czubkach?
alsaganek

Post autor: alsaganek »

Mnie jakoś strasznie do tych point ciągnie, mam na nie ogromną ochotę... :twisted: Czekam tylko aż znajdą się w moim zasięgu
venus-in-furs

Post autor: venus-in-furs »

[quote:2d94afcc43="Lienka"]Pomysł na te pointy całkiem ciekawy. Zastanawiam się tylko czy w takich pointach, które praktycznie nie mają podeszwy da się w ogóle stać na czubkach?[/quote:2d94afcc43]

Nawet jeśli, to jakoś nie widzę tego w roli point treningowych, bo na pewno jest spora różnica między nimi a [i:2d94afcc43]normalnymi[/i:2d94afcc43], więc czy taki trening miałby sens?
Vacances

Post autor: Vacances »

Oczywiście,że nie miałby sensu,ponieważ wszędzie są wymagane te tradycyjne pointy,więc pieniążki wydane na nie byłby trochę stracone,jednak takie urozmaicenie mogłoby być przydatne ; )
martini_rosso

Post autor: martini_rosso »

Chyba bardziej chodzi o sam sposób tańczenia, samą technikę... stopa zapewne pracowałaby nieco inaczej w takich pointach, więc trening w nich byłby stratą czasu dla tancerki, która po kilku godzinach ćwiczeń wychodzi na scenę i tańczy w tradycyjnych pointach.

A wracając jeszcze do braku tej nieszczęsnej pięty - miałoby to jedną zaletę - satyna w normalnych pointach lubi się ślizgać w tym miejscu, ja mam czasem ten problem. Plisiecka radziła delikatnie moczyć więc piętę wodą, a tu proszę - problem z głowy sam przez się ;)
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

http://www.danielkaczmarek.net/2009/05/jezioro-labedzie/
Czy ktoś coś wie o tym "Jeziorze"??? :smile:
martini_rosso

Post autor: martini_rosso »

A to nie jest przypadkiem wersja Giorgia Madii?
Kasia G

Post autor: Kasia G »

ano jest - więc co mamy odpowiedzieć napytanie coo nim wiemy? Zrealizowane w Łodzi, obecnie nie do zobaczenia. Gdzieś na forum sporo pisała na jego temat Sagittaire
calawtrawie

Post autor: calawtrawie »

http://www.youtube.com/watch?v=LfLIw_5TUDw Zapraszam do obejrzenia :)
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

Pisałam tutaj

http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=5282&postdays=0&postorder=asc&start=50

Jest dużo skrótów w Internecie na youtube z tego spektaklu z premiery.

Spektakl wraca od stycznia (jak zapowiada dyrektor ) do repertuaru.
Najlepsza obsada z Nazarem (Zygfrydem). Valentyna psuje efekt jako Odetta/Odylia ale moze na nią mniej patrzeć
ODPOWIEDZ