O wszystkim i niczym
-
venus-in-furs
[quote:2d94afcc43="Lienka"]Pomysł na te pointy całkiem ciekawy. Zastanawiam się tylko czy w takich pointach, które praktycznie nie mają podeszwy da się w ogóle stać na czubkach?[/quote:2d94afcc43]
Nawet jeśli, to jakoś nie widzę tego w roli point treningowych, bo na pewno jest spora różnica między nimi a [i:2d94afcc43]normalnymi[/i:2d94afcc43], więc czy taki trening miałby sens?
Nawet jeśli, to jakoś nie widzę tego w roli point treningowych, bo na pewno jest spora różnica między nimi a [i:2d94afcc43]normalnymi[/i:2d94afcc43], więc czy taki trening miałby sens?
-
martini_rosso
Chyba bardziej chodzi o sam sposób tańczenia, samą technikę... stopa zapewne pracowałaby nieco inaczej w takich pointach, więc trening w nich byłby stratą czasu dla tancerki, która po kilku godzinach ćwiczeń wychodzi na scenę i tańczy w tradycyjnych pointach.
A wracając jeszcze do braku tej nieszczęsnej pięty - miałoby to jedną zaletę - satyna w normalnych pointach lubi się ślizgać w tym miejscu, ja mam czasem ten problem. Plisiecka radziła delikatnie moczyć więc piętę wodą, a tu proszę - problem z głowy sam przez się ;)
A wracając jeszcze do braku tej nieszczęsnej pięty - miałoby to jedną zaletę - satyna w normalnych pointach lubi się ślizgać w tym miejscu, ja mam czasem ten problem. Plisiecka radziła delikatnie moczyć więc piętę wodą, a tu proszę - problem z głowy sam przez się ;)
-
martini_rosso
-
calawtrawie
-
Sagittaire
Pisałam tutaj
http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=5282&postdays=0&postorder=asc&start=50
Jest dużo skrótów w Internecie na youtube z tego spektaklu z premiery.
Spektakl wraca od stycznia (jak zapowiada dyrektor ) do repertuaru.
Najlepsza obsada z Nazarem (Zygfrydem). Valentyna psuje efekt jako Odetta/Odylia ale moze na nią mniej patrzeć
http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=5282&postdays=0&postorder=asc&start=50
Jest dużo skrótów w Internecie na youtube z tego spektaklu z premiery.
Spektakl wraca od stycznia (jak zapowiada dyrektor ) do repertuaru.
Najlepsza obsada z Nazarem (Zygfrydem). Valentyna psuje efekt jako Odetta/Odylia ale moze na nią mniej patrzeć