SB w Gliwicach

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
marie

Post autor: marie »

hej ! zapisałam się od września do tej szkoły. czy ktos kto do niej chodzi udziela sie na forum?? chciałam wiedziec czy sa przewidywane jakies wystepy np.pod koniec roku? chodze do grupy dla doroslych poczatkujacych... ale taka dorosla to ja nie jestem xD
Nati

Post autor: Nati »

hej, tak ja jestem :) są występy na koniec oczywiście, grupy Klubu Miłośników Tańca występują tylko z tańca współczesnego.
Spidi

Post autor: Spidi »

stronka gliwickiej SB :)
http://balet.gliwice.pl/o-nas/historia-szkoly.html
Jagodzia

Post autor: Jagodzia »

Hej, dziewczyny :)
ja również chodzę do SB w Gliwicach, w tym roku do KMT, ale od września przenoszą mnie do gimnazjalnej grupy średniej. Strasznie się cieszę, jestem zaszczycona itd. że będę mogła skończyć ta szkołę z dyplomem. Wprost nie mogę się tego wrzesnia już doczekać!
Tylko...jak dać sobie najlepiej radę z normalną szkołą jeszcze przy zajęciach 4x w tygodniu? Robicie sobie jakieś plany w weekendy, zeby umieć gospodarować czasem? :)
pozdrawiam :smile:
Katia

Post autor: Katia »

Hej dziewczyny, ja tańczę w Gliwickiej szkole baletowej. Powiem tak - chodzę do liceum, od razu po szkole jadę do Gliwic z Tychów (1 godzina drogi w jedną stronę) wracam przed 21 i daję jakoś radę. Jeżeli coś się naprawdę kocha, to wszystko się pogodzi, kwestia podejścia do sprawy. Najważniejsze jest to, by nie zawalać sobie innych spraw i pamiętać o priorytetach - SB jest dla mnie całym światem, ale wykształcenie też trzeba jakieś mieć.

Występy są zawsze w czerwcu, takie podsumowanie całorocznej pracy. Występ to w sumie coś jak zdawanie dyplomu w państwowej szkole do następnej klasy, tylko u nas to widz nas ocenia, publika. W końcu występem reprezentujemy naszą szkołę. Przynajmniej ja to tak odbieram. :)
ODPOWIEDZ