Czy mam jeszcze szansę dostać się do szkoły baletowej?

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Kornelia

Post autor: Kornelia »

inaenko tak właściwie to jeszcze nic mamie o tym nie mówiłam :D ale skoro mówicie ze nie ma szans to nie bede gadać. W poniedziałek gdy byłam na tych zajęciach pytałam sie właśnie czy mogła bym chodzić na klasykę dla dorosłych a ona powiedziała że to "absolutnie nie możliwe i jeśli chce chodzić na balet to musze poczekać na utworzenie grupy baletowej w moim wieku" :( .
Kornelia

Post autor: Kornelia »

A oto OŚWIECENIE ---> http://www.piruet.net.pl/index.html :648:
venus-in-furs

Post autor: venus-in-furs »

[quote:007c2bf691="Kornelia"] ze dyrektor po 1.jest jakiś sfazowany XD[/quote:007c2bf691]

Serdecznie pozdrawiamy.

Wiesz, niby szpagaty nie są najważniejsze, ale muszę przyznać, że amatorska grupa cheerleaderek w moim liceum robiła błyskawiczne szpagaty ze stania. Ale może masz jakieś wyjątkowe predyspozycje i pokonasz te 10 cm w krótkim czasie, wiele się nie da poradzić nic nie widząc, ale na OSB się nie nastawiaj - co, jak wspominałyśmy, nie jest jedyną drogą.
rozmarzona

Post autor: rozmarzona »

Hej!Zakochałam się w balecie i chciałabym w tym roku iść na rekrutację do OSB w Warszawie.
Mam 12 lat i 5 lat tańczę jako cheerleaderka.Znam też podstawy klasyki i chociaż moje umiejętności nie są zbyt duże chcę próbować . nigdy w życiu nie miałam na sobie pointów - tańczyłam tylko w baletkach. Umiem wszystkie szpagaty, mam dobrze rozciągnięty kręgosłup, skaczę skoki szpagatowe,piruety kręcę na razie po 2 lub 3, i zaczynam kręcić fouette. Jestem raczej szczupła i mam lekką niedowagę .
Czy w ogóle jest sens czy to nie za późno?Jak mam przekonać rodziców oni sądzą że jestem ,,za stara"i to daleko i musiałabym mieszkać w internacie i że nic o tym nie wiedzą. Na razie zaproponowałam im żebyśmy poszli na jakiś dzień otwarty(czytałam że ta szkoła takie organizuje)
estelle

Post autor: estelle »

To bardzo zalezy od wieku, jesli jesteś w 5 klasie z 12 latami to TAK! jeśli chodzisz do 6klasy, to jusz napewno bd musiała miec stycznośc z pointami a jak nie to musisz miec bardzo dobre podbiecie zeby odrazu na nie wskoczyć i zrobić podstawowe cwiczenia i arebeski, jeżli jestes w gimnazjum i masz 12 lat to nie wiem :roll: bo jak masz warunki to
tak ale pamiętaj warunki to wykręcenie, rozciagnięcie, stopy i wiele innych. I mam pytanie robisz baletowe piruety en dehors czy tlyko takie gimanstyczne? Bo je jazzowo gimanstyczne są łatwiejsze, a to szkoła baletowa :o
agata31

Post autor: agata31 »

OOo a czy nie było przypadkiem tak że niedawno zaczęłaś tańczyć balet? Tak słyszałam.
inaenka

Post autor: inaenka »

Bella, opisałaś już swoja historię [URL=http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?p=159115&highlight=#159115]na poprzedniej stronie[/URL]. Co jest z Tobą dziewczyno? To jakiś przypadek mitomanii? W domu siedzisz chora i się nudzisz więc posty nabijasz? Masz problemy z własną wartością więc opowiadasz niezwykłe historie, żeby sobie samopoczucie poprawić? Zaglądają tu osoby, które potrzebują konkretnych informacji, lub dzielą się prawdziwymi problemami tanecznymi, lub sukcesami. W każdym aktywnym wątku (oprócz takich, w których trzeba się wykazać jakąś wiedzą, łatwą do zrewidowania, np. w teorii) wyskakujesz więc i Ty i gadasz o sobie i swoich wydumanych problemach. Czy nigdy nie pozbędziemy się na tym forum syndromu Maniuss?

A poza tym - mówiłaś, że byłaś już na przesłuchaniu w osb - http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=2934&postdays=0&postorder=asc&start=175
ODPOWIEDZ