Balet dla dorosłych Kraków

Ogłoszenia, informacje i dyskusje o kursach, konkursach, warsztatach, audycjach, powstających szkołach. Kursy baletowe dla dorosłych;
Muguet

Post autor: Muguet »

.
.
.
agta

Post autor: agta »

[quote:fe5540cc25="Muguet"]
Właśnie w poniedziałek wybieram się tam w celu zapisania na zajęcia :)
[/quote:fe5540cc25]

Super! :)

[quote:fe5540cc25]
Zastanawiam się jak to będzie wyglądało - czy ktoś zaczynający od całkowitego zera nie będzie krótko mówiąc odstawał od grupy czy może cała grupa jest w takiej sytuacji ? :)[/quote:fe5540cc25]

Myślę, że większość będzie zaczynać od zera.
Muguet

.
.
.
agta

[quote:b821c73ec1="Muguet"][b:b821c73ec1]agta[/b:b821c73ec1], czyli mam rozumieć, że Ty też będziesz ? : )[/quote:b821c73ec1] jęsli tylko ruszą to będę :)

[quote:b821c73ec1]+ robiąc mały offtop - jeśli tak, to poza baletkami w co się przyodziewasz ? : )[/quote:b821c73ec1]legginsy/spodnie dresowe plus podkoszulek
Muguet

.
.
.
Lady_Gold_Moth

Post autor: Lady_Gold_Moth »

Zbieram grupę chętnych na zajęcia klasyki dla młodzieży i dorosłych; lekcje będą odbywać się raz w tygodniu w centrum Krakowa, najpewniej w poniedziałki lub czwartki. Program przewiduje podstawy tańca klasycznego uzupełnione elementami techniki ruchu i neoklasyki w dostosowanej do możliwości uczestników, interesującej formie :)
Zainteresowanych proszę o kontakt, udzielę szczegółowych informacji.
agta

[quote:95387519e1="Muguet"][b:95387519e1]agta[/b:95387519e1], Mam nadzieje, ze się jednak tego 29.10 zacznie, bo jakby na to nie spojrzeć, kupiłam karnet na 12 zajęć :/[/quote:95387519e1]

Mam nadzieję, że się doczekamy początku. ;)
Unda

Post autor: Unda »

witam :smile:
Jestem bardzo zainteresowana nauka tanca klasycznego w Krakowie. Szukam grupy koniecznie dla poczatkujaych (tak totalnie od zera) doroslych. Przegladnelam ten watek, wiec juz przynajmniej wiem, gdzie mniej wiecej sa jakies osrodki. Jednak mam pytanie: czy kursy rozpoczynaja sie zawsze w lecie/pazdzierniku? Nie ma takich rozpoczynajacych sie wlasnie w zimie? Niestety wczesniej nie moglam sie zapisac, nie chce czekac pol roku, a dolaczyc do grupy niby poczatkujacej, ktora juz jednak toche lekcji miala tez nie widze sensu, w koncu bede stratna o te kilka cwiczen, a musze niestety uczyc sie od podstaw ;)
Unda

Post autor: Unda »

przepraszam, to z rozmachu, bo zawsze pisze na zielono, juz od lat...
kfviatek

Post autor: kfviatek »

moim zdaniem szkoda tracić kolejne pół roku czy nawet rok. najlepiej pójdź po prostu na zajęcia takiej grupy początkującej (nawet jeśli zaczęła od października czy nawet września).
pójdziesz i sama się zorientujesz jak Ci idzie. a na takich grupach początkujących zwykle jest tak, że ciągle dochodzą nowe osoby, a poza tym powtarza się długo ćwiczenia te podstawowe ewentualnie dodając jakieś lekkie urozmaicenia.
sama zresztą zobaczysz, a nauczyciel na pewno też Ci powie jak Ci idzie.
ale próbuj! próbuj! :)
dla takiej radości, jaką daje balet szkoda czekać jeszcze kolejne miesiące :))
a co do miejsca, to jeśli chodzi o początkującą grupę polecam NCK.
ODPOWIEDZ