Artukuły o tańcu

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Kasia G

Post autor: Kasia G »

oj, aleś Joasiu pojechała ;) Swoją drogą - postulowałabym taki sam pomysł wcielic na parkiecie w Warszawie - parkiecie giełdowym oczywiście
Czajori

Post autor: Czajori »

Co o tym sądzicie? Trochę trąca tanią sensacją, IMHO.

http://www.papilot.pl/lifestyle-ciekawostki/12391/Krwawy-los-baletnic-TO-TRZEBA-ZOBACZYC.html
Nagash

Post autor: Nagash »

a czego się spodziewać po jakimś papilocie :D zamiast porozmawiać z zawodowymi tancerkami jak to jest najlepiej wziąć kilka oklepanych zdjęć z sieci domontować do tego byle jaki artykuł który równie dobrze mógłby być o siatkarkach, koszykarkach albo innych tyczkarkach czy łyżwiarkach i gotowe. Była kiedyś taka śmieszna gazetka "Skandale" - wiecie Elvis żyje, Hitler na Hawajach ma się dobrze, Porwało mnie ufo i mam żarówkę na czole - ten tekścik bardzo dobrze się tan wpasowuje. Ale to moje zdanie :wink:
Kasia G

hmmm, ja mam jeszcze inne zastrzeżenia: porównajcie moja odpowiedź na pytanie Wolverine 1976 z watku "Dzień z życia baletnicy" z ostatnia wypowiedzią "zawodowej tancerki" z artykułu wskazanego przez Czajori... Super, ze zostałam "zawodową tancerką" bez ukończenia szkoły baletowej ale to jest robienie czytelników w jajo i brak rzetelności dziennikarskiej
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

Cóż za rzetelność dziennikarska, toż to jest zerżnięte żywcem...
gonia

Post autor: gonia »

Uśmiałam się, czytając ten artykuł. W teorii ma prawdę w sobie, owszem, ale ta pogrubiona czcionka mająca dodać tragizmu tekstowi...

p.s. i gratuluję, Kasiu G, zostania zawodową tancerką, dlaczego się nie chwaliłaś?
Kasia G

bo nie mam w zwyczaju chwalić sie "niepawdą" - zresztą w moim wieku to moge co najwyzej "pzestac byc zawodową tancerką"
Kasia G

w dzisiejszej Polityce (nr 24 8-14. 06) jest 3 stronnicowy tekst w dziale nauka Taniec ma głos. Moze nic odkrywczego ale podsumowuje rózne aspekty i znazenie tanca w przyrodzie, społeczeństwie, kulturze a nawet zdrowiu człowieka. No i dobrze ze znów taniec istnieje w jakims poczytnym czasopismie
Joanna Bednarczyk

Post autor: Joanna Bednarczyk »

W grudniowym numerze miesięcznika Teatr, który na dniach powinien ukazać się w sprzedaży pojawią się artykuły o tańcu "solo w tańcu" i mój tekst pt. „Artefakty Baletu”.
Kasia G

Dyskusja z "Więzi"

http://www.e-teatr.pl/pl/artykuly/145267.html
ODPOWIEDZ