Jak to jest z tą wagą?!

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Ballet Dancer

Post autor: Ballet Dancer »

Ważę 15 kilo a nie moge przekroczyć 20 kilo, lecz nigdy nie utyłam więcej niż 15,5 kilo.
Myślę że wyjaśniłam dobrze :)
jaromir

Post autor: jaromir »

Ballet Dancer, sorry, ze sie wcinam, ale jestem trochę przerazony ..... 15kg ? , to malo nawet jak na pierwsza klasę.
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

wczoraj zapytalam specjalnie znajomego lekarza i mi powiedzial, ze majac 14 lat i 15 kg to jest anoreksja, a zatem o ile nie ujmujesz sobie kg albo nie dodajesz lat, to niestety ale wg lekarza po doktoracie jestes anorektyczką. Przepraszam, ze tak prosto z mostu ale musze, zwlaszcza ze pojawiaja sie glosy, ze taka waga jest jest ok przy lekkich kosciach. Dodam zatem, ze ten znajomy lekarz nie mial watpliwosci tutaj i o piórkowej wadze kości nie chcial slyszec tylko ryknął śmiechem
jaromir

Post autor: jaromir »

14 lat, a jaki wzrost?
być może proporcje są poprawne, Ballet Dancer wspomina, ze ma figurę osoby znacznie młodszej.
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

14 lat, 140 cm wzrostu i 15 kg.
(chcialam powiedziec,z e kazda anorektyczka uwaza, ze ma figure nie za grubą, wiec na uwazanie bym sie nie powolywala) Zdaje sobie sprawe, ze mozecie byc zgorszeni moja stanowczoscia ale ja na wadze sie nie znam i to co pisze pisze w oparciu o zdanie lekarza, ktory byl pewny swoich racji, a ja nie ma wiedzy, zeby z nim polemizowac. z rtym,z e jak mowilam istnieje tez mozliwosc ze piszacy nie wazy tyle ile napisal albo nie ma tylu lat ale jezeli ma to jest jak napisalam
julianka

Post autor: julianka »

[quote:67fe0505ad="Sagittaire"]14 lat, 140 cm wzrostu i 15 kg. [/quote:67fe0505ad]

To jest (wg. mnie) niemożliwe.....
Agne$

Post autor: Agne$ »

Gdyby była anorektyczką to niestety tak

Mnie też się wydaję że to jest zdecydowanie za mało, jednak mam nadzieję że to pomyłka i ważyłaś się już bardzo dawno i przez to nie pamiętasz swojej wagi.
julianka

Post autor: julianka »

[quote:24e4b35df7="Agne$"]Gdyby była anorektyczką to niestety tak [/quote:24e4b35df7]

Wiem o tym, ale ona chodzi na G.A. , więc trochę mięśni musi mieć :?
Ballet Dancer

Post autor: Ballet Dancer »

Przecież na GA nie ma się dużo mięśni tylko rozciągnięcie.
Nie jestem anorektyczką (sprawdzałam) tylko ja mam jeszcze bardziej kształty 1 klasistki, taka mała, szczupła, z długimi włosami :D
Często jestem za młodsza brana np. przedszkole.
[b:6c332cb21f]Sagittaire[/b:6c332cb21f] dziekuje bardzo za to że się wtrąciłaś, umówię się na wizytę do lekarza, ale jestem w 100% pewna że nie jestem anorektyczką, tylko naprawdę mam kształty małego dziecka.
Elliot

Post autor: Elliot »

[quote:bbe1cae924="Ballet Dancer"]Przecież na GA nie ma się dużo mięśni tylko rozciągnięcie. [/quote:bbe1cae924]
trzeba mieć mięśnie, żeby się wybić. rozciągnięcie to nie wszystko.
[quote:bbe1cae924="Ballet Dancer"]taka mała, szczupła, z długimi włosami [/quote:bbe1cae924]
nie wiem za bardzo, co do wagi ma długość włosów
[quote:bbe1cae924="Ballet Dancer"]Często jestem za młodsza brana np. przedszkole. [/quote:bbe1cae924]
jakbym zobaczyła przedszkolaka, który ma 140 cm, to bym się na pewno zdziwiła.

[quote:bbe1cae924="Ballet Dancer"]umówię się na wizytę do lekarza, ale jestem w 100% pewna że nie jestem anorektyczką, tylko naprawdę mam kształty małego dziecka.[/quote:bbe1cae924]
anorektyczką może nie, ale mi się wydaje, że nie mówisz do końca prawdy i nie rozumiem, co chcesz przez to osiągnąć i czemu ciągle się upierasz, że ważysz 15 kilo? kiedy ostatni raz się ważyłaś?

jeżeli ktoś czyta Twoje posty i ma zapędy anorektyczki, może wpaść na pomysł, żeby się odchudzać, aby osiągnąć wagę 20 kilo przy 150cm wzrostu.
ODPOWIEDZ