Pierwsze pointy

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
sisha945

Post autor: sisha945 »

wczoraj ta sama sprzedajaca wystawiała takze nowiusieńkie Freedy po 50 zł. Niestety nie zdążyłam kupic :( :( :(
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Sama z ciekawości kupiłam te Karl Heinz Martin. Nigdy ich nie widziałam na żywo, ale z tego co wyczytałam to dobre pointy. W katalogu Sanshy są, kosztują tam 59 euro więc myślę, że cena jest okazyjna. Jak dojdą to zdam relację, ale będę musiała jeszcze pewnie chwilę poczekać zanim mi je poczta dostarczy:-)
julianka

Post autor: julianka »

[quote:d3f3d3a664="Ola.K"]Mam pytanie. Niedawno wyczaiłam na allegro takie pointy:

http://allegro.pl/okazja-tanie-pointy-francuskie-i1319473780.html
http://allegro.pl/okazja-tanie-pointy-niemieckie-i1319473776.html
http://allegro.pl/okazja-tanie-pointy-niemieckie-i1319473774.html

Czy ktoś zetknoł się kiedyś z tymi firmami/pointami?
Jeśli tak to co możecie o nich powiedzieć?[/quote:d3f3d3a664]

Takie ja te pierwsze są u nas w OSB w tej gablotce gdzie jest paczka romantyczna :shock:
Ola.K

Post autor: Ola.K »

A no faktycznie
[b:f179881d72]Lorenzo[/b:f179881d72], koniecznie zdaj relacje :!:
fantasmagoria

Post autor: fantasmagoria »

Cześć, jestem tuż przed zakupem pierwszych point, i mam spore wątpliwości co do modelu, który powinnam wybrać (większość osób poleca recitale z sanshy, ale cóż, ja nie mam żadnych danych o stopach tych osób, więc, niestety, nie wiem, czy te pointy sprawdzą się na mnie). Mam dużą (40/41), raczej wąską stopę z dość długimi palcami ( duży palec - 7 cm licząc od.. nie wiem jak się to nazywa, w każdym razie od stawu między kością śródstopia a paliczkiem), i normalnym podbiciem (niewyrobionym baletowo, niestety wykonanie większości dość prostych (podobno) ćwiczeń na wysokie podbicie mnie przerasta). Nie wiem, czy dla wyboru point ma to jakieś specjalne znaczenie, ale mam 176 cm wzrostu i ważę 54 kg. Czy ktoś mógłby mi chociaż trochę pomóc w wyborze, proszę :D ?
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

[quote:222e93ce9e="fantasmagoria"]i normalnym podbiciem (niewyrobionym baletowo[/quote:222e93ce9e]
oj oj oj....i ty masz zamiar kupic pointy??? Proszę Cię najpierw zrób coś z tym podbiciem, bo sobie krzywdę zrobisz!!! Będziesz się męczyc na pointach i narazisz się na kontuzję....
do Twojej stopy (to co opisałaś czyli długie palce, wąska stopa) to chyba bardziej by Grishko pasowały, ale posłucham chętnie wypowiedzi innych :D
Kawka

Post autor: Kawka »

Zgadzam się z przedmówczynią, a co do pierwszych point, to najlepiej, abyś udała się do stacjonarnego sklepu baletowego, gdzie Ci doradzą i na miejscu przymierzysz lub zadzwoń/napisz maila do sklepu internetowego, zapewne poproszą Cię o podanie rozmiaru noszonego obuwia, długości stopy oraz szerokości w haluksie i zaproponują coś dla Ciebie jako początkującej.

Po pierwszym modelu zorientujesz się co było w nich dobre, a co złe i wówczas będziemy rozważać jakie by tu dla Ciebie dobrać, aby w pełni zadowolić. :)

No i Twoja nauczycielka baletu, na pewno też chętnie doradzi.
fantasmagoria

Post autor: fantasmagoria »

ok, dziękuję wam bardzo :)
Ola.K

Post autor: Ola.K »

[b:5a7e36c851]Georgia~[/b:5a7e36c851], też uważam że Grishko były by dobre bo są skonstruowane dla wąskiej stopy, natomiast sansha dla szerokich/kwadratowych.
Natix

Post autor: Natix »

Pomożecie mi też mam podobny problem, można by ująć że taki sam. Tylko moja sytuacja wygląda tak rozmiar buta :38(24cm) szerokość stopy 8,5-9cm (trudno tak zmierzyć). Czytałam temat o pointach i było tam napisane że to rozmiar 8W tak ? I pytanie brzmi czy takie będą dobre dla mnie ? Sansha Recital model 202 takie ?
ODPOWIEDZ