O wszystkim i niczym

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Ewa J.

Post autor: Ewa J. »

Tak nie a propos dyskutowanych tu zazwyczaj tematów ;) Czy mi się wydaje, czy obecnie na youtube przeprowadzone zostały spore czystki? Może to kwestia mojego dzisiejszego pesymistycznego nastawienia: już któryś raz chce odtworzyć jakiś film i okazuje się, że jest skasowany, zauważyłam, że zniknęło sporo nagrań z Opery Paryskiej (np. film Etoiles), ale również, że zostało zawieszonych kilka baletowych kanałów (np. chyba dosyć popularny mydiorella), lub nieco "przeczyszczonych". Czy ktoś zorientowany w temacie podziela moje zmartwienia, czy są raczej bezzasadne (może to, że ostatnio trafiłam na tyle skasowanych filmów jest po prostu przypadkiem, czystym zbiegiem okoliczności ;) ?
Nataszaa

Post autor: Nataszaa »

A wiesz, że ja też to zauważyłam?
Myślałam, ze jestem jakaś przewrażliwiona, albo coś...
Ewa J.

Post autor: Ewa J. »

No właśnie, więc chyba jednak nie jesteśmy przewrażliwione, ale coś w tym zdecydowanie musi być.. Ten "proces" szybko się posuwa, mydiorella ostatni raz logował się 15 godz. temu, czyli konto musiało zostać zawieszone bardzo niedawno.. hm, czuję aż ciarki przestrachu na plecach, chociaż już od dłuższego czasu zapisuję interesujące mnie nagrania, to teraz chyba zabiorę się za to ze zdwojoną gorliwością.

PS. Może od razu zapytam o to, co mnie najbardziej nurtuje. Czy ktoś zapisał sobie pas z tego oto "Dziadka..":
http://www.sendspace.com/file/jb8t42

Tańczą Laurent Hilaire i Elisabeth Maurin. Ogólnie nie przepadam za tym baletem, ale ich wykonanie jest po prostu cudowne, nawet to nowsze z Myriam Ould-Braham i Jeremie Belingardem się nie umywa w porównaniu do tego. Niestety zapisałam tylko część I z III i jest w dodatku w tragicznej jakości..
sisha945

Post autor: sisha945 »

[quote:feeb7a01ff="Sagittaire"]jej, jak mnie boli. wszystko. jakas grypa chyba. cala zime wiosne jesien bylam zdrowa jak ryba a teraz mnie rozlozylo w czerwcu :evil:[/quote:feeb7a01ff]
mnie tez cos chyba zaczyna brac... ale nie zamierzam sie poddawac bo jutro wybieram sie na Wschodnia Strefe Tanca i nic mnie nie zatrzyma . na noc wezme jakies aspiryny i to co mam w domu :D
Ty też wracaj do zdrówka Sagittaire :)
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

[quote:edad7afe93="Ewa J."]film Etoiles[/quote:edad7afe93]
usuneli go? ojej to okropnie. Tak z raz na miesiac/ raz na 2 mce lubilam go sobie przypomniec. Bardzo fajny film.

[quote:edad7afe93="sisha945"]na Wschodnia Strefe Tanca [/quote:edad7afe93]
a co to takiego???
sisha945

WST to zawody street dance + warsztaty + afterparty odbywajace sie w noc kultury. czyli dzisiaj. Jedno z wazniejszych (jesli nie najwazniejsze) wydarzenie taneczne roku :D
Sagittaire

startujesz w zawodach? :)
sisha945

nie, odpadłambym w przedbiegach :D
ale za rok.. czemu nie? :)
Sagittaire

to w takim razie zycze Ci dobrej zabawy :) .
a jak teraz , z ciekawosci, zobaczylam na youtube to bardzo fajnie to wyglada. Niektorzy sa niesamowici.

a co do kasowania filmow na youtube, to tez to odczulam kilka dni temu bolesnie, jak z przezrazeniem zobaczylam, ze nie ma filmu, ktory ogladam non-stop... az mi sie chcialo plakac... ale na szczescie jedna forumowiczka z dobrym sercem mnie poratowala :) I teraz mam wersje jeszcze lepsza 100 razy niz ta youtube :D
sisha945

dziekuje bardzo :)
[quote:9a95193d22="Sagittaire"]I teraz mam wersje jeszcze lepsza 100 razy niz ta youtube :D[/quote:9a95193d22]
jak to sie mówi.. nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :smile:
ODPOWIEDZ