Zostać tancerką...
-
Julia.Tancerka
-
Julia.Tancerka
nieistotne co Wy uważacie - istotne będzie w przyszłosci co będą uważały władze (dyrekcja) danego zespołu do którego ewentualnie tancerz bez dyplomu będzie startował. Jak wiemy w Operze Bałtyckiej jak najbardziej drzwi dla osób bez dyplomu OSB sa otwarte, trzeba się raczej wykazać umiejętnościami i chęcią pracy nad współczesnym repertuarem. Tak samo w innych teatrach tańca. W zespołach baletowych przy operach raczej wymaga się dyplomu, ale podejscie tez się zmienia z róznych powodów - tego, jakich tancerzy mamy na "rynku", jacy wychodzą z OSB a jacy chca pracowac w baletach, np. bes OSB ale z dyplomem tanecznych studiów zagranicznych itd. No i dyplom ZASP - osobna kategoria. Generalnie jednak liczą się umiejętnosci sprawdzane na audycjach - dyrekcja rogłasza audycję, robi lekcję dla zaproszonych plus jakies warsztaty lub indyywidualny pokaz i wybiera na podstawie tego co widzi
-
Julia.Tancerka
-
psiloveyou
co do opery bałtyckiej to siostra mojej znajomej która nalezala do zwyczajnej grupy w domu kultury która tanczyla wspolczesny i po kilku latach ciezkiej pracy diostała się do Opery bałtyckiej ,nawet grała główną rolę w jakims spektaklu ;) ale byla na prawdę dobra .
veronik@- heh ja przez 3 lata nalezalam do grupy hip hopowej i dopero teraz uswiadomilam sobie ze wspolczesny to jest to co chcę robić;)
veronik@- heh ja przez 3 lata nalezalam do grupy hip hopowej i dopero teraz uswiadomilam sobie ze wspolczesny to jest to co chcę robić;)
-
cherryxjelly
Co się robi po Ognisku Baletowym ? czy moglabym tanczyć na wielkich scenach czy tylko zostałabym nauczycielką ? mieszkam w małym miasteczku co utrudnia mi uczeszczanie do OSB, a SOB mam wiele blizej, mam 12 lat i tanczę 5 lat w MDK-u. Znam podstawy klasyki, na pointach też tanczylam i wciaż sie rozwijam. Jednak wrócę to pytania... Jaką mam przyszłość ?