Pielęgnacja point
W dzisiejszym dziwnym dniu zdarzyła mi się bardzo dziwna rzecz - wylała mi się do torby z rzeczami baletowymi cała butelka wody :? (brawo dla mnie). Najbardziej zamoczyły się moje pointy. Suszę je na parapecie (podobno suszone na kaloryferze mogłyby za bardzo stwardnieć). Czy Wam zdarzyło sie kiedyś coś podobnego? Czy pointy wyschły i nadawały się jeszcze potem do użytku?
Kaś, ale ja moich nie prałam :P
O dziwo, pointy wyschły same (na oknie) i poza malutkim zaciekiem na podeszwie wewnątrz każdej pointy, mają się całkiem dobrze - czubek nie rozmiękł, podeszwy nie zmieniły właściwie giętkości - mogę spokojnie robić wszystkie rzeczy, które robiłam en pointes do tej pory. Ufff :twisted:
O dziwo, pointy wyschły same (na oknie) i poza malutkim zaciekiem na podeszwie wewnątrz każdej pointy, mają się całkiem dobrze - czubek nie rozmiękł, podeszwy nie zmieniły właściwie giętkości - mogę spokojnie robić wszystkie rzeczy, które robiłam en pointes do tej pory. Ufff :twisted:
ja chciałam powiedzieć tylko, że próbowałam umyć pointy gąbeczką lekko zwilżoną i mydełkiem, ale to nic nie dało (myłam czubki, ale nie rozmiękły)...
i chyba jednak będę zmuszona siłą i godnością kombinować z benzyną, bo moje pointy wyglądają po roku używania gorzej niż pointy koleżanki, która ma je dłużej...
a czy wam Sansha'y wyblakły? mi wyblakły i jakby zżółkły ;/
i chyba jednak będę zmuszona siłą i godnością kombinować z benzyną, bo moje pointy wyglądają po roku używania gorzej niż pointy koleżanki, która ma je dłużej...
a czy wam Sansha'y wyblakły? mi wyblakły i jakby zżółkły ;/
-
makova_panienka
-
sasetka2505
najlepiej to dać do szewca, bo on to póżniej tak ściska żeby sie mocno trzymało...,
ale jak chvesz koniecznie sama to można takie specjalne do skóry kupić kleje a na budaprenie może sie nie udać... ;)
a do tego jak przyklejić to ja mam tak naa czubek i na podeszwie kawałek ale tylko na materiale.. :)
http://akces.biz/gif/tegosc.jpg ------ tu trochę widać tak powinny byc podklejone pointy
ale jak chvesz koniecznie sama to można takie specjalne do skóry kupić kleje a na budaprenie może sie nie udać... ;)
a do tego jak przyklejić to ja mam tak naa czubek i na podeszwie kawałek ale tylko na materiale.. :)
http://akces.biz/gif/tegosc.jpg ------ tu trochę widać tak powinny byc podklejone pointy