Wnętrze szkoły baletowej!!!!pomóżcie

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

wszystkie piękne, nigdzie nie widzę wnętrza szpitalnego:) Zupełnie nie to.
Ale widzę, że tam wystaje piękny zdarty parkiet, nie wiem po co w szkołach kłaść na to gumolit. Zdarty parkiet najlepszy! Mobilizuje.
Joanna

Post autor: Joanna »

Bardzo ladna sala - czesto na Zachodzie mozna sie spotkac z takimi jasnymi salami, wlasnie takimi jakby 'sterylnymi'.

A parkiet jest okropny, najlepiej tanczyc na dobrej podlodze, bo na scenach tez przeciez jest taka.
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Parkiet jest tragiczny - śliski i tanczac na nim znacznie szybciej niszcza sie baletki.
Dobra gumowa podloga jest najlepszym wyjsciem.
nathaliye

Post autor: nathaliye »

parkiet moze i ma jakas dusze ale nie ma zadnego serca dla baletek dlatego ja tez wole podloge gumowa, przynajmniej nie jest sliski
Calineczka

Post autor: Calineczka »

parkiet często użytkowany nie ma serca dla naszego ciała, wszędzie mam po tańczeniu na nim drzazgi.
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

I dlatego parkiet pokrywa się specjalnymi specyfikami, żeby był gładki bez drzazg
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Tylko wtedy jest sliski.

Calineczko, tanczysz bez baletek?
nathaliye

Post autor: nathaliye »

drzazgi czesto sie przebijaja przez baletki
trufla88

Post autor: trufla88 »

Witam wszystkich :)
tak jak Diomeda - projektuję małą szkołę baletową (dyplom inżynierski). Nie ma to byc szkoła ogólnokształcąca, tylko coś jak zajęcia dodatkowe, po szkole czy pracy, w weekendy. to ma byc bardzo skromny projekt (pod wzgledem powierzchni), dzialka ok 13x26m.
I mam kilka pytan:
- czy wygodniej jest jezeli na kazdym pietrze bylaby szatnia? czy wystarczy np zeby szatnie byly wieksze i wygodniejsze, na jednej kondygnacji, a na pietrze wyzej 2 sale po ok. 140m2? czy lepiej mniejsza sala ale z szatniami (tez mniejszymi) pod nosem na tym samym pietrze?
- czy w takiej szkole musi byc sala widowiskowa? czy mozna zalozyc ze wystepy odbywają się w innych, teatralnych i juz istniejacych salach? duzy bylby to problem?
- pytanie do osób nieuczęszczających do ogolnoksztalcacych szkol baletowych - czy gdyby w takiej szkółce baletowej byly sale odnowy albo sala multimedialna z pokazami baletu, albo np. biblioteczka muzyczna, to czy bylaby to jakas atrakcja czy tylko zmarnowana powierzchnia?

Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam :)
trufla88

Post autor: trufla88 »

Aha, i czy przydalaby się przestrzeń do cwiczeń na swiezym powietrzu? przed budynkiem mam dosc duza przestrzen na ktorej chcialam zrobic cos a la mini amfiteatr, tzn miejsce gdzie ludzie mogliby się rozciągac, cwiczyc przy drazkach, moze w lecie moglyby tam byc jakies przedstawienia.. tylko oczywiscie problemem by byla akustyka, wiec nie ma byc to profesjonalna sala widowiskowa. co myslicie? przyda sie czy sie nie przyda? :)
ODPOWIEDZ