You Can Dance 2

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Anna-Maria

Post autor: Anna-Maria »

Odniosłam trzy dość duże i znaczace wrażenia jak narazie w tej edycji:

1) ludzie są tam bezbarwni i nie ma tak jak w pierwszej edycji ludzi, których by się szczególnie zapamiętało;

2) denerwuje mnie to, że robią sobie z tego wakacje, tak jak powiedziała jedna z instruktorek tanca. Zamiast wykorzystywać to, że dostali [i:7378b685bf]TAKĄ[/i:7378b685bf] szansę uczestniczenia w [i:7378b685bf]TAKICH[/i:7378b685bf] zajęciach, to się wygłupiają, zero skoncetrowania, etc. ;

3) po tym odcinku widać, że jury niekiedy źle wybierało, tzn. chodzi mi o to, że np. baletnicy będzie trudno w hip-hopie czy na odwrót. I to jest właśnie to, jak ktoś tańczy przez wiele lat jeden styl tańca i potem wrzucają go na [i:7378b685bf]głęboką wodę[/i:7378b685bf], chociaż sorry Winnetou, ale podstaw (tak jak ich uczono wczoraj), to chyba nawet ja bym się nauczyła. Widać, że ludzie są totalnie nie przystosowani do poszczególnych tańców, chociażby tak jak Staniszewska w I edycji, jak wywijała tego swojego EmDżej (momentami nie mogłam już na nią patrzeć...). W tym tańcu była dobra, ale w innych... Porażka. Oczywiście, rozumiem, że nie można być mistrzem w każdym stylu tańca, ale tak jak powiedział Eguś - szukają w tym programie tancerzy [i:7378b685bf]wszechstronnych[/i:7378b685bf], którzy są chętni do nauki i pojętni, a po tym co niektórzy zaprezentowali wczoraj...
Kaś

Post autor: Kaś »

Według mnie odpadły nie do końca te osoby co powinny... Ale to jest moje zdanie..
monika

Post autor: monika »

Szkoda ze Kedziorek odpadla, bo sie na moje oko starala. Fajnie tez ze przeszedl ten chlopak co tanczyl hiphop co powiedzial 'chce dostac w dupe!'... XD Wzbudzil moja sympatie, choc nie do konca pamietam jak tanczyl, bo nie zwracalam uwagi, no ale okaze sie jeszcze :D . Ah, i co do tych co odpadli, to np ta dziewczyna ktora Agustin przyjal dlatego ze miala urok ;] ... to od razu widac bylo ze nie za daleko pociagnie, tak samo jak ten chlopak z takim 'niby' irokezem... Tacy widac, byli nastawieni na zabawe itp, a nie na NAUKE tanca... ;] Aha, i zdziwilam sie bardzo ze dostala bilet ta dziewczyna co tak 'chodzila' co maila takie dlugie nozki... W sumie nie bylo to takie zle, ale nie wiele ona zatanczyla... Zdziwilam sie rowniez ze dostala bilet ta para... Basia i jakis chlopak, nie pamietam imienia...
nathaliye

Post autor: nathaliye »

Kedziorek mi sie podobal ale takie zycie, pani od hip hopu (olewajaca sobie tango argentynskie) i pan nie radzacy sobie z salsa to moim zdaniem ewidentne osoby do odejscia
gonia

Post autor: gonia »

popieram Nathaliye. Swoją drogą strasznie mnie wkurza ciągle nieszczęśliwa mina tego chłopaka... no bez przesady proszę.

ale wg mnie żółta kartka dla dziewczyny po jej pierwszej w życiu lekcji hip-hopu to nie było fair- ok, może była gorsza, ale wydaje mi się, że bardzo się starała i było b.dobrze, jak tańczyła pod koniec (ale to tylko moje zdanie!).

dziewczyna z długimi i cieeeeeenkimi nogami (ach, jak ja chcę takie!)- wg mnie drugi etap by się przydał, a nie od razu do Buenos... w jej tańcu nie było nic ponad pokazywanie nóg.
a ostatnia z castingu ('olewająca' tango)- to samo. nie powinna dostać biletu.
w ogóle wydaje mi się, że w tej edycji przechodzą osoby gorsze od tych z I. edycji. chociaż w sumie wiadomo, oni pokazują tylko kilka osób z kilkudziesięciu...
nathaliye

na hip hopie sie nie znam za dobrze ale ta dziewczyna od pierwszej lekcji naprawde sie dobrze spisywala, no i jeszcze jury powiedzialo ze korzysta z kazdej sekundy lekcji i to jest okey

dziewczyna z dlugimi nogami jest nota bene kolejna tanczaca taniec towarzyski i pokazujaca glownie nogi (jeszcze taka z castingu w Gdansku byla) i nie pokazala nic z klasy tanecznej B
Soprana

Post autor: Soprana »

Roksana z castingu w warszawie, ta sama ktora pokazali ze sie niby wyglupiala na lekcji tanga, rewelacyjnie tanczy hip hop! ekstra new style w jej wykonaniu, tylko nie moglam zniesc rozowych skarpet, ale mysle ze bedzie na livie. wkurza mi ze sie skupiaja ciagle na tych samych osobach i dalej mało tańca.
danceFORever

Post autor: danceFORever »

wlasnie, nikogo ,,nowego'' nie pokazuja... Ja tez mysle, ze ta dziewczyna co nigdy hip hopu nie tanczyla to i tak dobrze sobie poradzila! naprawde sie starala! :?
nathaliye

kreuja sobie pare gwiazd a potem ih uzywaja, przy drugiej edycji stracilam nadzieje na dobry program taneczny, raczej medialne show z tego sie robi a poziom leci w dol
kosssela

Post autor: kosssela »

Myśle ze najlepsza z ostaniego odcinka (casting) była para Basia z tym chlopakiem.
Szkoda że Ewa odpadła rozumiem że to program dla ludzi wszechstronnych ale jezeli to była jej pierwsza lekcja hip-hopu to naprawde radziła sobie nieźle.
Roksana powinna pójsc na II etap ale miejmy na uwadze ze ona byla OSTATNIA!! Nikt wiecej im nie został to co im szkodziło jej nie wziąśc...
ODPOWIEDZ