rewia taneczna-na czym to polega ??
-
Tranquility
pozwolę sobie coś napisać:
Moja siostra ma 12 lat uczęszcza do dziecięcej Rewii "Akcent"
nie ma to nic wspólnego z tym co tu opisujecie są to dziewczynki w bardzo różnym wieku od 6 do 17 lat które śpiewają tańczą stępują i generalnie posługują się wieloma technikami tanecznymi .
Faktycznie nie wszystko co robią jest zupełnie , dokładne ,dopracowane i estetyczne ale to przez to że dziewczynki mają bardzo mało czasu a bardzo wiele do nauczenia .
W tym roku dziewczyny np .pokazywały układy z musicalu kinowego "hair spray"
Mi sie to podobało chociaż jestem 100%zwolenniczką baletu :smile:
Moja siostra ma 12 lat uczęszcza do dziecięcej Rewii "Akcent"
nie ma to nic wspólnego z tym co tu opisujecie są to dziewczynki w bardzo różnym wieku od 6 do 17 lat które śpiewają tańczą stępują i generalnie posługują się wieloma technikami tanecznymi .
Faktycznie nie wszystko co robią jest zupełnie , dokładne ,dopracowane i estetyczne ale to przez to że dziewczynki mają bardzo mało czasu a bardzo wiele do nauczenia .
W tym roku dziewczyny np .pokazywały układy z musicalu kinowego "hair spray"
Mi sie to podobało chociaż jestem 100%zwolenniczką baletu :smile:
Rewia ,,Akcent" działa odrębnie w Krakowie i Częstochowie.
Zajęcia mają dwa razy w tygodniu po 3 godziny a przed występami czy konkursami spotykają się wszystkie razem i łączą układy tak aby pokazać je w całości przez wszystkie dziewczynki.
W tamtym roku rewia brała udział w dwóch festiwalach.W Małogoszczy zdobyli wyróżnienie a w Kielcach "Brązową Miotłę Baby Jagi".
W tym roku będzie występ w filharmonii w Kielcach. :smile:
Zajęcia mają dwa razy w tygodniu po 3 godziny a przed występami czy konkursami spotykają się wszystkie razem i łączą układy tak aby pokazać je w całości przez wszystkie dziewczynki.
W tamtym roku rewia brała udział w dwóch festiwalach.W Małogoszczy zdobyli wyróżnienie a w Kielcach "Brązową Miotłę Baby Jagi".
W tym roku będzie występ w filharmonii w Kielcach. :smile: