Typy point - opisy i opinie o różnych modelach point
-
Dominia1995
-
~ balerinka ~
Ja miałam 3 pary sanshy, ale ostarnio przeszłam na grishko - najpierw [u:c1f4881169]fouette[/u:c1f4881169], a później [u:c1f4881169]2007[/u:c1f4881169]. I muszę powiedzieć, że w tych 2 ćwiczy mi się wspaniale, są tak świetnie dopasowane, że nie mam prawie żadnych obtarć i nogi mnie nie bolą :) Teraz ze wzglęu na wyprzedarze na paryskiej stronie sanshy kupiłam sobie 2 pary [u:c1f4881169]Soprano [/u:c1f4881169]- ktoś może miał? I jakie były?
Sansha - wyprzedaż
ja mam. dla mnie dobre, na początku twarde ale potem ładnie się wyrabiają.
widziałam, pointy za 5 euro... wrr, dlaczego ja nie mam krewnych we Francji?!
widziałam, pointy za 5 euro... wrr, dlaczego ja nie mam krewnych we Francji?!
-
GwiazdkaNadia
opisy różnych modeli point - link
Co do typów point, fajny opis wszystkiego co się da jest tu:
http://www.the-perfect-pointe.com/SuggestedPointe.html
Fakt, że po angielsku ale jest. Jeśli ktoś już podawał ten link to przepraszam.
http://www.the-perfect-pointe.com/SuggestedPointe.html
Fakt, że po angielsku ale jest. Jeśli ktoś już podawał ten link to przepraszam.
Sansha Lirica
a co jest wiadomo o lirca-shansa, bo na pewno dużo.
PS
Jeśli takie pytanie już
zapadło proszę usunąc bez niczego.
PS
Jeśli takie pytanie już
zapadło proszę usunąc bez niczego.
-
GwiazdkaNadia
-
Beata-wielbicielka baletu
Ja też mam model Lyrica 404 i pomimo, że mam te puenty od września 2006r. to faktem jest, że są twarde, zawsze były twarde i myślę, że bez względu na to, czy ćwiczy się w nich kilkadziesiąt, kilkanaście czy tylko kilka godzin tygodniowo, puenty te niezmiennie pozostaną twarde.Ale i tak je uwielbiam! Dla odmiany kupiłam kiedyś inny model Sanshy, a mianowicie Soft Toy DP801, to są po prostu mięciutkie puenty, tzn. czubek mają twardy, podeszwa natomiast jest bardzo miękka od wysokości śródstopia w górę (w przedniej części puenty naturalnie jest twarda). Zbyt miękkie do kręcenia piruetów, przynajmniej dla mnie. Niezwykle wysmuklają stopę, mają węższy czubek niż model Lyrica.Ale to właśnie puenty Lyrica uważam za bardzo trwałe, zaryzykowałabym nawet stwierdzenie, że są one prawie niezniszczalne.