Jakie pointy mi polecicie?

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Hazel

Post autor: Hazel »

Czy ktoś może wie [u:776e19a9ad]jakie pointy grishko byłyby dobre dla osoby o numerze buta 39/40 niezbyt dużym i niezbyt silnym podbiciem[/u:776e19a9ad]? (czy w ogóle takie produkują?)
Moim zdaniem najgorsze i najtwardsze pointy sansha to Lyrica! Kiedyś nie miałam wyboru i musiałam je wybrać. Wyrabiałam je miesiąc! Nic to nie dało były tylko połamane i ani trochę wyrobione! A teraz produkują takie pomarańczowe, ohydne lyrica Bleee...
gonia

Post autor: gonia »

yyy..... trochę nie rozumiem Twojego toku myślenia.... najtwardsze=najgorsze? hmm...

mniejsza z tym. a czytałaś opisy w katalogu Elite?
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Bo, kochana nedo, twarde pointy są przeznaczone dla osób o dużym podbiciu- i tylko takim będzie się dobrze na nich stało ;)
Zresztą, już wiele razy było o tym pisane ;)
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Kasiu, nie tylko o dużym podbiciu- także o mocnej stopie:)
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Z tym że osoby o dużym podbiciu stojąc w miękkich pointach muszą mieć jeszcze mocniejsze stopy niż w twardych :twisted:
Bo w tamtych wystarczy im tylko pilnować kostki i wypychać co da radę :P
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Czy pointy grishko 2007 będą dla mnie dobre?? Mam [u:4b9654ba0b]nie za duże podbicie i nie za mocne stopy[/u:4b9654ba0b]... Na pointach tańczę ponad 2 lata. Miałam już fouette i elite, teraz może czas na grishko 2007 :D
Gość

Post autor: Gość »

2007 mają wąski czubek. ogólnie są dość wygodne, ale jak dla mnie były zbyt wąskie ([size=9:411553f126]idealne są Elite XXX-XXXX więc mam zdecydowanie szeroką stopę)[/size:411553f126], poza tym bardzo łatwo się wyrabiają. jeżeli nie masz szerokiej stopy, to wydaje mi się, że powinny być dla Cebie dobre
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

To chyba się na nie zdecyduje :D Elite mam teraz xx i są dobre, a może nawet mogłyby być minimalnie węższe...
Dzięki :D
Domi

Post autor: Domi »

Aanka, ja Ci polecam Grishko 2007, to mój ulubiony model, sa naprawde wygodne i długo się trzymają. Ja lubię wąskie czubki, bo według mnie ładniej stopa wygląda w takich, zamawiam zawsze szerokośc xx i są ok. W tym modelu czuję, że najlepiej jest trzymana stopa, jest oparcie właśnie w tym miejscu, gdzie stopę się wygina.
Ewuunia

Post autor: Ewuunia »

też polecam Grishko 2007. są naprawdę wspaniałe. maja wąskie czubki, ale to chyba zaleta - tak jak mówiła Domi, stopa ładniej w nich wygląda, a pozatym ten model jest wyjątkowo stabilny - można stać i stać i stać... :D

zamawiam drugą parę i mam nadzieję, że będzie tak samo fajna jak pierwsza. :D
ODPOWIEDZ