Bogini zgadza sie ale nie chcialabym z nia doczynienia :wink:
z opowiesci wiem ze ciezko sie z nia wspolpracowalo sie.
Ale i tak nisko sie jej klaniam, no i zespol jaki stworzyla jest swietny
Jeśli ktoś nie widział: The Dying Swan w wykonaniu Mai Plisieckiej... piękny, zachwycający...
http://www.youtube.com/watch?v=vZxgEQzwB_o&mode=related&search=
Na tej samej stronie są też krótkie filmiki z innymi tańcami Mai (jestem uzależniona :wink: ) oraz wspomniane już na tym forum wykonanie The Dying Swan przez Anne Pawłowe (moim zdaniem nie do przebicia...)
Tańczy cudownie, pierwszy raz widziałam to video i jestem pod wrażeniem, jest taka pełna gracji i zwiewna, z jej książki dość kontrowersyjny był ten element o ciązy
Temat raczej zapomniany ale pamiętam,że dawno temu czytałam na forum jak Maja Plisiecka przyszła na jakiś konkurs i tylko niewielka grupa ludzi biła jej brawo... pamięta ktoś ten post? może jakiś link?
tego nie pamietam - moze było to podczas Eurowizji? ale raczej nie - miała swoja owację... Niewazne, tym razem MAJA PLISIECKA pojawi się osobiście w Warszawie podczas premiery Anny Kareniny. Przyjedzie z mężem, kompozytorem muzyki do tego baletu Rodionem Szczedrinem. Będzie to 19 listopada. Natomiast 20 listopada odbędzie sie w Teatrze Wielkim spotkanie z tą wielka ARTYSTKĄ :) !!!!!!