temat banalny DLACZEGO KOCHACIE TANIEC??

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Justi

Post autor: Justi »

Taniec pozwala mi zapomnieć o codziennych problemach, jest ucieczką od szarej rzeczywistości. Dzięki niemu mogę marzyć... Jest dla mnie tak ważny, że gdyby ktoś mi zabronił tańczyć, to nie wiem jak bym dalej potrafiła żyć. Kocham Taniec także za to, że umiem się dzięki niemu zmotywować, że mam jakiś cel do którego dążę... Bez tej magicznej rzeczy, jaką jest Taniec moje życie byłoby puste...
just_me

Post autor: just_me »

Ja kocham Taniec za tą wolność, którą daje, i za zmęczenie, które nadchodzi po skończonych ćwiczeniach. To, paradoksalnie, daje siłę!
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

ja kocham balet, bo jest on wszystkim co mam...jest jedyną rzeczą jaka mi w życiu pozostała. Jak tańczę, to nie czuję bólu, nie czuję tych ran, które zadali mi najbliźsi.... na jakiś czas to wszystko się goi, ale po balecie znów boli tak samo.....
czekoladka

Post autor: czekoladka »

ja kocham taniec bo mozna sie w nim wyrazic i pokazac inaczej niz na co dzien
Marysia W

Post autor: Marysia W »

[quote:a67c8f215e="Bajaderka"] Jak tańczę, (..) nie czuję tych ran, które zadali mi najbliźsi.... na jakiś czas to wszystko się goi, ale po balecie znów boli tak samo.....[/quote:a67c8f215e]
Mam dokładnie tak samo, Bajaderko. Tańcząc, nic nie wydaje się straszne, życie piękne, świat cudowny... ale potem... wszystko powraca na ziemię, zwyczajne sprawy, zwyczajne życie i zwyczajny świat ze wszystkimi spalinami samochodowymi, śmieciami i tak dalej. Dlatego powinniśmy tańczyć zawsze, by nie opuszczała nas ta pogoda ducha.
Pozdrawiam
Misour

Post autor: Misour »

Ja kocham taniec{balet} za to że jest taki niesamowity, nadzwyczajny, czarujący...nieziemski..jakby nie należał do tego świata...i tak właśnie się czuję gdy tańczę...
raisa

Post autor: raisa »

Dla mnie balet to całe życie. W tańcu można wyrazić swoje uczucia i emocje. Właśnie, jak się już zacznie nie można przestać. Moje koleżanki mają mnie czasem dosyć jak rozmawiam z nimi i tańcze albo się rozciągam. Ale bez tego nie mogę już żyć.
gonia

Post autor: gonia »

a ja kocham balet za to, że jest baletem. że jest tańcem. że jest jak narkotyk - uizależnia. że dzięki niemu można wyrazić siebie. można wyrazić myśli, uczucia, humor, historię... wszystko. kocham balet za tą lekkość, za ten ból, za to piękno i obtarte palce. za to, że jest
Black Mamb

Post autor: Black Mamb »

dla mnie to jak czuje sie gdy tancz ejest nieopisanym zjawiskiem jakbym była całkiem gdzie indziej gdzies gdzie świat jest idealny......;p
małgo...

Post autor: małgo... »

bo taniec pomaga nam zapomiec....a zarazem uszczesliwia nas...jest całym moim życiem i najwiekszym marzeniem
ODPOWIEDZ