Indywidualne lekcje tańca

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Tranquility

Indywidualne lekcje tańca

Post autor: Tranquility »

Nie ma chyba jeszcze takiego tematu.
Chciałem zapytać, czy kiedyś braliście takie lekcje indywidualne, prywatne? Może nadal bierzecie? Co o nich sądzicie?
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Ja kiedyś brałam:)
Co prawda nie był to ciąg lekcji, tzn. miesiąc, dwa tylko takie jakby warsztaty indywidualne. Np. 3 zajęcia, 4.
Myślę, ze to najlepszy sposób nauczania t.klasycznego.
Nauczyciel może skupić się na jednym uczniu, a uczeń nie rozgląda się jak inni ćwiczą tylko skupia się na sobie. Polecam:)
Tranquility

Post autor: Tranquility »

Poszerzyłbym Twoją wypowiedź. Myślę, że to jeden z lepszych sposobó na naukę każdej z technik tańca :)
arabeseczka

Post autor: arabeseczka »

Zgadzam się absolutnie! Zajęcia indywidualne są bardzo skuteczne nie tylko z klasyki! Ja chodziłam przez rok na taniec tow. indywidualnie, tzn. ja+partner oczywiście, bo w towarzyskim inaczej raczej ciężko;) nauczyłam się znacznie więcej niz na normalnym kursie. bylam bardzo zadowolona. Partner też. Jeśli ktos tylko ma taką mozliwość, niech się nie zastanawia! Świetna sprawa.
gonia

Post autor: gonia »

no tak, ale cena też odpowiednio wzrasta... poza tym, gdzie się ćwiczy? w domu?
Misour

Post autor: Misour »

W domu raczej nie :P po prostu.. na sali w danym ośrodku gdzie proponują takie indywidualne lekcje ;] Fakt cena nie zachęca....
arabeseczka

Post autor: arabeseczka »

Tak, to jest duuuży minus. dlatego mogłam sobie pozwolic na taki luksus tylko przez rok... Ale lekcje w grupie też mają swoje plusy. Na lekcjach indywidualnych nie ma zdrowej rywalizacji, nie można się porównać z innymi, nie ma kontaktu bezpośredniego z ludźmi, którzy mają taką samą pasję, a to też jest ważne. Więc w sumie az tak bardzo nie żałowałam, gdy wróciłam do "normalnych" lekcji.
raisa

Post autor: raisa »

A ja właśnie marze o takich zajęciach indywidualnych. Tylko nie wiem gdzie, lto takie prowadzi i za ile. Miałam takie obiecane jakbym się do OSB nie dostała. Ale się dostałam i już. Ale chciałabym takie mieć. Myślę, że są i plusy i minusy takich zajęć.
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Raiso, ale jeśli będziesz dobra z klasyki to za pare lat możessz mieć indywidualny repertuar:)
raisa

Post autor: raisa »

wiem, wiem. mam parę koleżanek, które mają indywidualny w OSB. i byłam na takich lekcjach. znaczy, patrzyłam. I myślę, że to jest dobre.
ODPOWIEDZ