otwarcie olimpiady w Turynie

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Ariodante

Post autor: Ariodante »

Widzialam zbyt malo, zeby sie wypowiadac, ale przypadkiem trafilam na te baletowa czesc (podobala mi sie tak sobie) i uslyszalam, ze Bolle jest w Italii bozyszczem. Zaskoczylo mnie to o tyle, ze w ogladanym przez mnie ostatnio Jeziorze z La Scali z Zacharowa, Bolle jest jedynie poprawny, nie poraza ani tancem, ani charyzma. Czy to rzeczywiscie taki doskonaly tancerz i mial wtedy tylko zly dzien, czy tez jest po prostu bozyszczem, a to wszystko tlumaczy? ;-)
sfra

Post autor: sfra »

www.robertobolle.com

w galerii do ściągnięcia filmik z przedstawienia.
gonia

Post autor: gonia »

Mi się to przedstawienie bardzo podobało - chociaż nie zawsze rozumiałam zamierzenie chareografa- ale komentarz był do kitu. Nic z niego nie rozumiałam, a przez to słabiej było słychać muzykę.
Maron

Post autor: Maron »

no ale warto zauważyć, że panowie sie nie zajmują baletem... tylko opowiadali o nim by przeciętny widz cokolwiek zrozumiał ;)
NaFFa

Post autor: NaFFa »

mi osobiscie cale przedstawienie sie podobalo.. skoczek byl genialny :P :)
sisi

Post autor: sisi »

o tak, to co przykuwało do niego uwagę to były przede wszystkim skoki, które robił jakby "od niechcenia". ponadto miał niesamowity wyraz twarzy, taki, że nie mogłam oderwać oczu (póki kamera nie oderwała sie od niego)
Czajori

Post autor: Czajori »

Zgadzam się z sisi - twarz Roberta Bolle była (jest? :P) niezwykła, nawet pod makijażem.
A Naffie chyba chodziło o "skoczka", którego ułożyli tancerze :P
Maron

Post autor: Maron »

raczej o chodziło o skoczka narciarskiego (← taka była pierwsza moja myśl) nie zmnienia to jednak faktu, że obaj skoczkowie wyszli rewelacyjnie :]
ODPOWIEDZ