Ja też nie... To już naprawdę byłaby przesada...
Troczki przy baletkach to już naprawdę dziki pomysł.
A ja ostatnio do moich point przyszyłam gumki, w taki sposób jak w baletkach i one, pomimo moich starań, mocnych nici i przyszywania w dość dalekiej odległości odrywają się. To chyba je sobie daruję...
a czy któraś z was próbowała doszyć troczki troszeczke niżej niż normalnie i wiązac je odrazu pod piętą. Czy to wogóle przejdzie? bo ja się tak zastanawiam czy by gumki nie zastąpić włąsnie bawełnianymi troczkami 2cm :?:
Nie mam teraz możliwości zrobić zdjęcia, ale chodzi mi o to zeby troczkami obwiązać stope pod piętą. Próbowałam juz, ale narazie jakoś nieszczególnie mi to wychodzi... :(
ale po co tak goosiu? :?
wydaje mi sie ze to bedzie i dluzszy czas posiwecony na wiazanie... i zeslizgnie ci sie w tancu z piety... i bedzie ci troche przeszkadzalo... i pointy spadna ci z piety...
po co w ogole tak wiazac? :?
u nas w prywatnej szkole troczki są z reguły obowiązkowe w młodszych klasach. potem już zależy od pedagoga, ale w pewnym momencie każdy rezygnuje z nich na rzecz komfortu nauki :wink: mi generalnie troczki w baletkach wybitnie przeskadzają. po co mają uciskać achillesy jak mogą tego nie robić? :)
przez króciutki czas wiązałam baletki troczkami, ale dwie gumeczki na krzyż są o wiele lepsze, bo przy troczkach baletki jakoś tak się rozłażą po środku i w ogóle albo cisną, albo są zbyt luźne :wink:
Gumki są najlepsze, chociaż troczki są takie sweet i baletowe bardzo, jak z obrazka :D
[quote:bc1c5c87e3="Goosia"]Nie mam teraz możliwości zrobić zdjęcia, ale chodzi mi o to zeby troczkami obwiązać stope pod piętą. Próbowałam juz, ale narazie jakoś nieszczególnie mi to wychodzi... :([/quote:bc1c5c87e3]
Goosiu, istnieje jeden ustalony sposób wiązania point i nie wynika on z kwestii estetycznych, tylko funkcjonalnych. Krótko mówiąc - wiąże się pointy tak, a nie inaczej, bo tak jest najlepiej. :P I tyle. Inne sposoby nie weszłyby w grę na przykład na występie czy na lekcji pokazowej.
u mnie w SB nikt nie patrzy się na to, jak mamy zawiązane zwykłe baletki. Kilka dziewczyn z mojej grupy ma troczki, zupełnie tak jak w pointach - ja również - i bardzo dobrze mi z tym. jakoś lepiej mi się noga trzyma :)