szkoły i studia -gdzie się uczycie i jakie macie plany?

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Joanna

Post autor: Joanna »

Dzięki Odylia, chociaż ja akurat na dostęp do informacji nie narzekam ;)

A jakiego przedmiotu uczy Twój tato (tak tylko pytam, bo z Wrocławia to raczej nikogo nie znam ;) )?
Nefretete

Post autor: Nefretete »

[quote:718e4d772f="Joanna"]
...Ponoć ograniczenie wieku jest tylko na AT, a na innych uczelniach nie, to może ja wypłynę dopiero na starość? :wink:
[/quote:718e4d772f]

nigdy na nic nie jest za późno :)

Ja kończę w tym roku akademickim UAM w Poznaniu. Temat pracy magisterskiej oczywiście związany z tańcem. A co po studiach?? Hhmm, no właśnie jeszcze nie wiem :roll: i tu jest problem. Ale liczę na jakiś znak ;)
sfra

Post autor: sfra »

Z tego co wiem, to ograniczenie wieku jest we wszystkich szkołach teatralnych. A sito jest , no ale co poradzić skoro się coś kocha...
Joanna

[quote:9a80810dfa="Nefretete"]nigdy na nic nie jest za późno :)[/quote:9a80810dfa]

Mam znajomą, która w chwilach kryzysu powtarza sobie: "mim nie musi być młody, mim musi byc dobry!" :)

Aczkolwiek starych aktorek to raczej już nikt nie chce... Boże, co ja gadam, przecież ja jeszcze młoda jestem :D

sfra - w AT do 23 roku tylko mozna zdawać, a wiem że do innych szkół dostawali się starsi ludzie. Słyszałam o gościu, który sie do Krakowa dostał za 8 razem, heh, skończył już zresztą, ale upór godny podziwu ;)
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

Interpretacja Wiersza-tak to sie fachowo nazywa ; ) Ale pewnie celujesz w aktorstwo/specjalizację pantomimiczno ruchową ,czy sie mylę ? Tam wykłada miedzy innymi st.wykł 8) Maria Kijak-Owczarzak
Paula

Post autor: Paula »

Jak wszystcy się wypowiadają to ja też :)
Teraz uczę się w I klasie I LO w Szczecinie :) A za trzy lata zamierzać studiować prawo lub germanistykę na Uniwersytecie Szczecińskim i dodatkowowo zaocznie na kierunku "taniec" w szkole TopArt :) Takie moje plany :)
Nefretete

[quote:b4b346f754="Joanna"]
Mam znajomą, która w chwilach kryzysu powtarza sobie: "mim nie musi być młody, mim musi byc dobry!" :)

Aczkolwiek starych aktorek to raczej już nikt nie chce... Boże, co ja gadam, przecież ja jeszcze młoda jestem :D
[/quote:b4b346f754]

No własnie - jestes młoda i wszystko przed Toba! A poza tym przeciez ktos musi grac starsze osoby! No i chyba w teatrze az tak nie dyskryminuja ze wzgledu na wiek, jak w filmie...
Joanna

[quote:7e51def818="Nefretete"]No własnie - jestes młoda i wszystko przed Toba! A poza tym przeciez ktos musi grac starsze osoby! No i chyba w teatrze az tak nie dyskryminuja ze wzgledu na wiek, jak w filmie...[/quote:7e51def818]

Generalnie jest problem z rolami dla kobiet, a co dopiero mówić, jak nie można już grać amantek... Wtedy 80% możliwych ról, których i tak jest niewiele, odpada :? Żeby było ciekawiej, teatr - podobnie jak taniec - cieszy się znacznie wiekszym zainteresowaniem wśród kobiet niż mężczyzn... Żyć nie umierać :twisted:
Nefretete

w takim razie musisz założyć coś swojego :) potem możesz zatrudnić sfra - i juz duet gotowy :)

a poza tym, nawet jeśli sytuacja jest taka nieciekawa, to dotyczy ogólu, ale przeciez zdarzaja sie wyjatki... troche wiary w siebie. Kto wie, moze zostaniesz druga Beatą Tyszkiewicz lub inna "doswiadczona" aktorka :)
Tranquility

Post autor: Tranquility »

obecnie LO - klasa humanistyczna

a po LO, to jeszcze jest w fazie planowania... ;)
ODPOWIEDZ