HELENA KARPUCHINA-ODKRYCIE BALETU
[quote:b575a6a770="sisi"]Jelena zapewne figuruje na stronach hiszpanskich, bo tam "j" czyta sie "h". ale nie warto zwracac na to uwagi tylko cieszyc sie ze nawet w Hiszpanii o niej slyszeli. :)[/quote:b575a6a770]
Widac Sisi, ze nalezysz do pokolenia, ktorego nie nekano obowiazkowa nauka rosyjskiego (choc patrzac z perspektywy to nie taka straszna rzecz ;-)...) - otoz Jelena to transkrypcja "fonetyczna" oryginalnego imienia rosyjskiego. Ale ten pomysl z hiszpanskim tez niezly ;-)...
Widac Sisi, ze nalezysz do pokolenia, ktorego nie nekano obowiazkowa nauka rosyjskiego (choc patrzac z perspektywy to nie taka straszna rzecz ;-)...) - otoz Jelena to transkrypcja "fonetyczna" oryginalnego imienia rosyjskiego. Ale ten pomysl z hiszpanskim tez niezly ;-)...
No oczywiscie
[quote:d7a7ea0c3c=".:Agga:."]Gdzie mieszka Helena? Do jakiej szkoly chodzi? W gdańsku?[/quote:d7a7ea0c3c]
No oczywiscie ze w Gdansku. Nie chce byc nie mila ale az dziwnie slyszec mi takie zapytanie :) No ale dla pewniosci Aggo upewiam Cie ze chodzi wlasnie do tej szkoly.
No oczywiscie ze w Gdansku. Nie chce byc nie mila ale az dziwnie slyszec mi takie zapytanie :) No ale dla pewniosci Aggo upewiam Cie ze chodzi wlasnie do tej szkoly.
Wiecie, jak się wraca z klasyki czy ze stołówki, i mija się z Heleną (bo w szkole znana jest raczej jako Helena) to czuje się trochę głupio. Idziesz po korytarzu i mijasz się z zwyciężczynią Eurowizji, drugie miejsce na świecie, a ona sobie po prostu tak idzie.
Ps. Po za tym nazwisko jej mamy, Ałły Karpuchiny, na liście nauczycieli t.klasycznego jest przez "ch". A w szkole wszyscy mówią Helenka.:)
Ps. Po za tym nazwisko jej mamy, Ałły Karpuchiny, na liście nauczycieli t.klasycznego jest przez "ch". A w szkole wszyscy mówią Helenka.:)
No, ja także z chęcią bym obejrzała jej taniec, ale z Eurowizji.:)
W mojej szkole Helena chyba co jakiś czas tańczy na sali baletowej. (ale nie jestem pewna, może raz zatańczyła) .Ostatnio w czwartek o 18:00, ale ja nie przyszłam. :( No, i zostaje jeszcze "podglądnienie" Heleny jak tańczy na lekcji.:)
W mojej szkole Helena chyba co jakiś czas tańczy na sali baletowej. (ale nie jestem pewna, może raz zatańczyła) .Ostatnio w czwartek o 18:00, ale ja nie przyszłam. :( No, i zostaje jeszcze "podglądnienie" Heleny jak tańczy na lekcji.:)
-
makova_panienka
O, żeby to tylko była prawda! Ja Eurowizji zobaczyć nie mogłam, gdzieś akurat wyjechałam. :evil: Muszę zobaczyć Helenę!!!! Jeśli macie jakieś filmiki (przynajmniej fragmenty) Eurowizji, proszę o kontakt na PW, podam wtedy maila. (publicznie nieudostępniam, kiedyś udostępniłam na jakiejś zagranicznej stronie, i teraz dostaję jakieś spamy od HT Consuling czy jakoś tak, a moja poczta nie ma automatycznego wyrzucania niechcianych wiadomości, więc muszę je usuwać ręcznie :roll: ). PW jak ktoś ma filmik, podam wtedy maila żeby filmik wysłać.