www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
You can dance - po prostu tańcz!
Autor Wiadomość
Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Wto Paź 07, 2008 8:03 pm   

a dla mnie właśnie Mieszko był przy tym bardzo urokliwy xD

cynamonek
Adept Baletu

Wysłany: Sro Paź 08, 2008 10:53 pm   

choreografia Thierrego mnie zaczarowała w tym ostatnim odcinku. no ale teraz już do konca zrozumiałam dlaczego jest moim mistrzem. :D

:!: jeśli ktos wie co to była za piosenka do której Wiola - ta ruda tańczyła solówkę to będe wdzięczna za tytuł i wykonawcę.

fijoletowa 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
kompletna amatorka;)
Wysłany: Czw Paź 09, 2008 1:35 pm   

nie wiem, czy kogokolwiek na to zwrócił uwagę, ale jeśli chodzi o współczesny to nie podobało mi się prowadzenie kamery, ciężko się oglądało. a choreografia podobała mi się średnio jeśli mam być szczera. najbardziej mnie modern jazz zauroczył.

lusiak 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
tanczerz-uczeń
Wysłany: Czw Paź 09, 2008 2:34 pm   

mnie współczesny tez jakoś nie poiwalił. inajbardziej podobał mi sie jazz.
jezeli chodzi o solowki to moim zdaniem było bardzo widać, ze Wiola sie przewrociła, ale kłcic sie nie bede. a Iza bardzo zle wygladała w tym niebieskim. aczklwiek podobała mi sie bardziej niz Wiola. faceci trudno powiedziec. rozne style. ;P ale chyba blizszy mojemu sercu byl ten pierwszy. nie wiem jak sie nazywa. :P

monika 
Corps de Ballet

Wysłany: Czw Paź 09, 2008 5:42 pm   

Princess Maron napisał/a:
monika - ja się nie zgodzę, że nie mają zbyt dużego już wyboru... jest jeszcze mnóstwo zdolnych ludzi, a są tylko 32 bilety, 16 miejsc w finałach, a program może wygrać tylko jedna osoba... jeżeli ta ekipa jest najsilniejsza to oznacza że jednak po dwóch edycjach byli jeszcze zdolni tancerze, zresztą w przypadku niektórych, liczę że dostaną się do finałów następnej edycji [mam na myśli Mieszka i Pawła], więc ja jestem jak najbardziej za tą edycją i następnymi włącznie.

nie nie, chodzilo mi o to, ze biora tancerzy ktorzy robia show (typu ta doda, bylo jeszcze kilku takich) nie bo nie ma innych, lepszych, tylko nie maja wyboru, bo to juz 3 edycja a jak wiadomo im wiecej edycji tym bardzije spada ogladalnosc :wink: nie wiem czy mnie rozumiesz, i wogole czy mam racje, ale tak mi sie zdaje :smile: :D
A mnie tak jak Czajori Mieszko wkurzal i jego dziewczyna tez, swoja droga, to Michal idealnie ja okreslil - Zocha :D

Agnes 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń/miłośnik
Wysłany: Czw Paź 09, 2008 8:33 pm   

lusiak napisał/a:
ale chyba blizszy mojemu sercu byl ten pierwszy. nie wiem jak sie nazywa.
Kuba o ile się nie mylę:) Śliczną miał tą solówkę:)
Z dziewcyn bardziej podobala mi się Wiola chyba, pomimo tego, że się przewróciła.
A co do występów grupowych, to współczesny mi się najmniej podobał. A reszta na równi, nie umiem wybrać co najbardziej :D

sandi 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Czw Paź 09, 2008 9:00 pm   

cynamonek napisał/a:
choreografia Thierrego mnie zaczarowała w tym ostatnim odcinku. no ale teraz już do konca zrozumiałam dlaczego jest moim mistrzem. :D

jeśli ktos wie co to była za piosenka do której Wiola - ta ruda tańczyła solówkę to będe wdzięczna za tytuł i wykonawcę.

Choreografia Thierry'ego była świetna. Uwielbiam jego twórczość :)

A piosenka to "The Garden" Mirah.

Oczywiście, że było widać, że Wiola się przewróciła. No ale jakoś z tego wybrnęła i to się liczy. W końcu w tańcu zawsze były i zawsze będą wpadki i wypadki ;)

Solówka Marcina mi się bardzo podobało, ale pewnie dlatego, że mam słabość do hip hopu/new style ;) A ten drugi mnie strasznie irytuje. Sama nie wiem czemu. Chyba przez to jego solówki mnie nie zachwycają.

Giselle_ 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczennica, miłościk
Wysłany: Pią Paź 10, 2008 3:42 pm   

Solówkę zdecydowanie najlepszą miał Kuba :) już od początku programu jest moim faworytem. Super jest ! A co do dziewczyn to bardziej podobała mi się Wiola. Iza miała głupią piosenkę... no i jak już ktoś wspomniał średnio wyglądała w tym niebieskim. Jej taniec też mnie jakoś nie zachwycił ;d

Natashy 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
uczennica/miłośnik
Wysłany: Pią Paź 10, 2008 10:51 pm   

Ja jestem jak najbardziej za Wiolą, tak jak w poprzedniej edycjii byłam od początku za Kasią Kubalską ;) .
Ma dobra warunki, ładnie wygląda na scenie, wydaje mi się, że umie obejść się z kamerą. Jak na ten etap, kiedy jeszcze nie wszyscy są odkryci, jest ona, jak dla mnie kandydatką na zwyciężczynię. I mam nadzieję, że tym razem wygra dziewczyna. Bo niby dlaczego nie?

Sephia 
Adept Baletu

Wysłany: Sob Paź 11, 2008 4:24 pm   

A ja tak troszke za offtopuję bo do tej piosenki "The Garden" Mirah bardzo podobał mi się układ z zagranicznego you can dance http://pl.youtube.com/wat...feature=related chociaż solówka Wioli nawet mi się podobała. Faworyta jeszcze nie mam bo to dopiero początek i jeszcze nie zdążyli się pokazac tak naprawdę ale już wiem, że tego Karola nie lubię strasznie mnie drażni :?

Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Nie Paź 12, 2008 12:43 am   

oglądał ktoś mam talent dzisiejszy? xD w eliminacjach do półfinałów [ze 130 do 40] była Wiola właśnie, ale się do owego półfinału nie dostała :P
był również ten 11-letni chłopak co tańczy electric boogie i wybierali między nim a innym również 11-latkiem który tańczy taką mieszankę krumpingu, hiphopu i innych [był przebrany za Neo z Matrixa]... do półfinału dostał się ten drugi

a tak już zupełnym offtopem idąc [nie wiem czemu nie mamy chociaż tak o, własny temat dot. "Mam talent" :shock: ], to tańczyła w tym odcinku również grupa Caro Dance... ale się nie dostała nawet do tej 130, bo sie jury wkurzyło bo cwaniakowali na początku, a potem jeszcze pyskowali...

lusiak 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
tanczerz-uczeń
Wysłany: Nie Paź 12, 2008 11:19 am   

no to skoro offtopujemy... ;P
co do Caro, to rzeczywiście byli lepsi w gębie niż w tańcu. jakoś mnie nie powalilo. powiem nawet, ze mi sie średnio podobało....
Wiole widzialam. xD
a co to 11-latków to cóż.... ten od electric boogie rzeczywiście zmanierowany strasznie. ja rozumiem, że jest genialny i to sukcesy tak go ukształtowały, ale no powinien to zwalczać. :P

a wracając do YCD to w sumie nie lubie Justyny. nie wiem... może dlatego, ze pamiętam ją jeszcze z zawodów gimnastycznych i zawsze strasznie wredna mi się wydawała. co do jej tańca to mam jej do zarzucenia tylko tyle, że za mało emocji w nim jest... :)

Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Nie Paź 12, 2008 12:24 pm   

tancerza i sportowca powinna cechować skromność

a jeśli chodzi o Justynę to ja tam nie wiem, nie znam jej, ale wyglądała i wygląda na całkiem miłą xD pamiętam ją jeszcze z Aten

a i w ogóle oglądałam dzisiaj Dzień Dobry TVN i była tam Maria Foryś, Rafał Kamiński i Natalia Madejczyk, w najbliższym odcinku będą ich układy...
ten Karol z kędziorkami będzie tańczył z Pauliną układ Roofiego, cóż ciekawie musi się pracować z kolegą z grupy... :P [i Karol, i Roofi tańczą w FPC] [w ogóle przecież Gabryś, Karol, Błażej, Justyna i Ada są z Białegostoku i uczą się w szkole Fair Play Crew xD]
Maria z kolei robi układ jakiś Afro z domieszką dancehallu, a Natalia New Age/Street Jazz, ale niewiadomo z kim pracują...

Marcysia 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń tańca
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 5:45 pm   

jestem wielką fanką YCD, zobaczyłam temat i wskoczyłam,
ale takich mądrych rzeczy to ja na ten temat niewiem, podoba mi się i tyle :!:
ale wracając dotematu tych 11-latków, to ten co tańczył electric boogie to ma na imę Kamil i mieszka w Toruniu, i podobno jest bardzo skromny,ale go mama nakreciła przed wystepe i sie zaczal chwalic. chociaz w to wątpie :roll: :roll:

Ps
zakładam nowy temat o Mam talent
... House ...
... BreakDance ...
... I Cała Reszta ...

(......Hip Hop My Life :* ......)

Giselle_ 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczennica, miłościk
Wysłany: Pią Paź 17, 2008 6:37 pm   

A oglądaliście ostatni odcinek? Jazz Wioli i Kamila był po prostu cudny! A Wiola to już w ogóle... Ta dziewczyna jest niesamowita ;d
A balet Klaudii i Kuby tak sobie mi się podobał. Najpierw jak zobaczyłam, że będzie balet i to jeszcze w Kuby wykonaniu to się ucieszyłam. Ale po ich tańcu nie byłam jakoś specjalnie tym zachwycona, właściwie to w ogóle mi się nie podobało - słaba choreografia.

Kasia :)) 
Pierwszy Solista

Związek z tańcem:
oby wieczny!
Wysłany: Pią Paź 17, 2008 11:29 pm   

A ja chciałam się pochwalić, że w finale YCD jest chłopak z mojej ukochanej szkoły -> Michał Pawłowski. Tam da da da da da!!
Ale nie jest moim faworytem, musi mi to wybaczyć ;) (choć oczywiście życzę mu, by zaszedł daleko)
Faktycznie, jazz był po prostu fantastyczny. Tak samo współczesny. Deliszys.

nathaliye 
Pierwszy Solista

Wysłany: Sob Paź 18, 2008 8:50 am   

mi się najbardziej podobała wypowiedź dziewczyny która odpadła że i tak pojedzie do Stanów, i taka jest prawda, każdy z nich będzie miał taką możliwość, nawet Żaneta z poprzedniej edycji pojechała na Broadway, co się pokrywa z tym że ten program daje popularności a warsztaty dla zwycięzcy są dodatkiem ponieważ i tak każdy z nich skorzysta

sukces? 100% talentu, 100% pracy

Kasia :)) 
Pierwszy Solista

Związek z tańcem:
oby wieczny!
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 3:30 pm   

Zwycięzca otrzymuje jeszcze dodatkowo 100.000 zł kieszonkowego ;)
... a to trochę zmienia postać rzeczy xD

Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Sob Paź 18, 2008 7:46 pm   

uczestnik pojedzie na Broadway, o ile się sponsor będzie hojny i zasponsoruje mu naukę w takiej szkole :P
a o tym że Żaneta pojechała tam to pierwsze słysze xP gdzie ty to wyczytałaś? xD

nathaliye 
Pierwszy Solista

Wysłany: Sob Paź 18, 2008 9:17 pm   

Princess Maron napisał/a:
a o tym że Żaneta pojechała tam to pierwsze słysze xP gdzie ty to wyczytałaś? xD
gdziekolwiek bym tego nie wyczytała to i tak bym w to nie uwierzyła, widziałam zwiastun programu "ten jeden dzień" w którym rozmawiała z Dorota Wellman i właśnie tam to powiedziała, że jedzie na Broadway

Holly 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
miłośniczka
Wysłany: Pią Paź 24, 2008 6:54 pm   

W każdym razie było coś takiego, że jakieś małżeństwo zasponsorowało uczestnikowi pierwszej edycji wyjazd na Broadway i to nawet dłuższy niż miesiąc... ale nie wiem, kto to był.
Jeśli chodzi o III edycję to mam nadzieję, że wygra Wiola, albo Ada. Niesamowicie tańczą <3
Ostatni odcinek niezbyt mi się podobał, ale poprzednie (szczególnie te w Barcelonie) były fajne. :D

nathaliye 
Pierwszy Solista

Wysłany: Pią Paź 24, 2008 7:00 pm   

Natalia i Piotr wyjechali na pół roku

lusiak 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
tanczerz-uczeń
Wysłany: Pią Paź 24, 2008 8:20 pm   

mi sie ostatnio podobało afro i hh w sumie te zbyl fajny dość. ten deszcz mnie jakos nie powalil. pomysl fajny, ale wykonanie takie sobie. tym bardziej, ze kocham ta piosenke... wiec moje oczekiwania byly wieksze. Ady strasznie nie lubie i nie wiem za co ludzie ja lubia.... Justyny tez nie lubie, ale Adu nie lubie bardziej. ;P i tango w sumie tez moglo byc lepsze (ale muzyka świetna. uwielbiamn ten kawalek.xD) , ale i tak powinna odpasc ada nie Klaudia. ;P

Sephia 
Adept Baletu

Wysłany: Pią Paź 24, 2008 10:19 pm   

Ja jestem zadowolona z tego, że odpadł Karol a z dziewczyn lubiłam nawet Klaudie, Paulina według mnie mogła odpaśc a ten układ z deszczem nie był wcale jakis specjalnie fajny chłopak mi się wydaje lepiej zatańczył to od dziewczyny chyba Anita to była bo ona tak strasznie ciężko tańczyła.
Wydaje mi się jakby Wiola zrobiła sie taką pupilką jury

Bardzo dziwi mnie to czemu w Polskiej edycji tak duzo osób nie lubie co jest w programie a jak oglądam np. amerykańską czy jakąs tam to mało kogo tam nie lubie a nawet nie zdażyło się tak żebym kogos nie lubiła :?

Holly 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
miłośniczka
Wysłany: Sob Paź 25, 2008 7:57 pm   

Ja lubię Adę właściwie tylko za taniec, bo jeśli chodzi o osobowość to mnie trochę denerwuje (-jesteś gwiazdą!
-Jestem gwiazdą!)
między innymi nadmierną pewnością siebie, a publiczność oprócz tańca może lubić ją też za ładne rysy twarzy, ogólną medialność...
Ten deszcz też mnie nie zachwycił, za wiele szumu o nic. ;o
I bardzo się cieszę, że słodziutkiej kochaniutkiej Żanetki nie ma, bo znowu by składała ogłoszenia matrymonialne. :D

Odpowiedz do tematu