|
www.balet.pl
forum miłośników tańca
|
You Can Dance - poprostu tańcz! |
Autor |
Wiadomość |
słodka_jak_miód
Nowicjusz

Związek z tańcem: uczeń
|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 12:03 am
|
|
|
no i ania jednak, szacun. jestem b. zadowolona |
|
|
|
|
 |
Coffeina11
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 8:45 am
|
|
|
no, ja też ;D
zasłużyła sobie |
|
|
|
|
 |
słodka_jak_miód
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 3:23 pm
|
|
|
swoją drogą straszne to było gdy po swoich solówkach ania tak ślicznie wypowiedziała się , że chciałaby żeby łukasz wygrał, że głupio namawiać juz jej do głosowania na siebie, nawet wymieniła jego nr . na który należy wysyłaś smsy i w ogóle a potem wyszedł on i NIC! ani słowa o ani, tylko głosujcie na mnie! przykre to było naprawdę ! |
|
|
|
|
 |
nathaliye
Pierwszy Solista

|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 3:47 pm
|
|
|
czemu przykre? po pierwsze po co miał się powielać i pokazywać jaki jest wspaniałomyślny, gdyby zrobił tak samo byłoby to strasznie sztuczne, po drugie możliwe że w ogóle tego nie słyszał co ona mówiła a nawet jeśli słyszał to zaapelował tak jak miał czyli żeby wysyłali na niego smsy
solówka Ani rzeczywiście była nietypowa ale moim zdaniem Łukasz miał lepsza solówkę i uważam że bardziej zasłużył na wygraną, a teraz to jak fajnie wygląda że 2/3 dziewczyn które wygrało w edycjach YCD są z Polski, czyli tak jak pewnie każdy członek jury chciał, trudno mi uwierzyć że piszczące nastolatki nie zagłosowały na swojego Idola, zwłaszcza że zawsze sala głośno skandowała jego imię, imię Ani przebijało sie sporadycznie o ile w ogóle |
_________________ http://www.funpic.hu/swf/monitor_cleaner.swf
sukces? 100% talentu, 100% pracy |
|
|
|
|
 |
Natashy
Corps de Ballet

Związek z tańcem: uczennica/miłośnik
|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 4:07 pm
|
|
|
Ania obrała świetną taktykę na rozegranie tego finału. Ona moim zdaniem jest taką odważniarą-ryzykantką-rewolucjonistką w sumie od początku, ale w finale bardzo to pokazała. Wcześniej zaryzykowała m.in. solówką na pointach, nie było wiadomo, czy ludzie to kupią.
Oglądałam wczorajszy program i dziwiłam się, z każdą chwilą coraz bardziej. Solówki- Ania pokaże coś lirycznego, baletowego, romantycznego...- a tu kan kan! I Apel o głosy dla Łukasza... Tym sposobem pokazała siebie, jako taką dobrą, szlachetną Anię, tancerkę nie zdesperowaną, tylko z jakąś alternatywą, planem B. I nawet jakby przegrała, zostałaby zapamiętana. Jakby wygrał Łukasz, zostałby taki posmak, że to trochę dzięki niej. Nie mówiłoby się, że Ania była gorsza, tylko, że nie potrzebowała aż tak tego zwycięstwa.
Ania wiedziała, że jej fani i tak zagłosują na nią, a fani Łukasza i tak poślą sms na niego, myślę, że apel Ani o głosy dla Łukasza nie przekonał faktycznie do głosowania na niego, tylko pomógłby jej wizerunkowi w razie ew. przegranej.
Może to tylko szereg zbiegów okoliczności i moja odważna interpretacja, ale coś mi się zdaje, że to wszystko miało niezłe podłoże psychologiczne.
Ale bardzo się cieszę, że wygrała Ania! W pełni na to zasłużyła- i tańcem i osobowością i stworzonym wizerunkiem. Każda jej solówka była inna, niepowtarzalna. |
_________________ http://mimi-dance-555.bloog.pl
"Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały Wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu." Paulo Coelho |
|
|
|
|
 |
słodka_jak_miód
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 4:23 pm
|
|
|
w 100 procentach się z tobą zgadzam Natashy. Też sobie pomyślałam , że Lukasz mógł nie słyszeć jej wypowiedzi co tylko pokazuję jak Ania , zapewne świadomie wykreowała się na zdystansowaną, dorosłą i dojrzałą osobę . W swoją solóką myślę, że chciałą powiedzieć , że udowodniła już nie raz , że jest wbitną tancerką i nie potrzebuję stawać na uszach po raz kolejny , żeby to pokazać bo ona i tak wie , że wygrała już ten program. Naprawdę cieszę się , że to ona wygrała! |
|
|
|
|
 |
Maron
Pierwszy Solista
|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 8:33 pm
|
|
|
Cytat: | a teraz to jak fajnie wygląda że 2/3 dziewczyn które wygrało w edycjach YCD są z Polski |
nie wiem czemu krąży takie stwierdzenie że Wiolka była drugą dziewczyną na świecie, skoro była trzecią, bo przed nią - poza Sabrą - była jeszcze Hanna Mjåvatn [jako pierwsza w ogóle na świecie] w norwejskiej edycji SYTYCD. |
_________________ Naucz się choreografii, a będziesz tańczyć dzień. Naucz się fundamentów, a będziesz tańczyć do końca życia. - Angel Ceja |
|
|
|
|
 |
Maron
Pierwszy Solista
|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 11:47 pm
|
|
|
http://danceflowing.pl/ka...,wiadomosc.html
jeszcze na stronie YCD tego nie ma, ale raczej jest to informacja sprawdzona, nawet sam Kuba W. się wygadał na ten temat w Mam Talent
wiem że mój kolega to już na 100% że się wybiera... może ja też xD ale oboje jesteśmy tegorocznymi maturzystami a co tam! chrzanić maturę! |
_________________ Naucz się choreografii, a będziesz tańczyć dzień. Naucz się fundamentów, a będziesz tańczyć do końca życia. - Angel Ceja |
|
|
|
|
 |
fijoletowa
Adept Baletu

Związek z tańcem: kompletna amatorka;)
|
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 11:18 pm
|
|
|
jest już na stronie YCD, tak więc rzecz potwierdzona. ktoś się wybiera? (ja na pewno nie, oj nie ;P) |
|
|
|
|
 |
słodka_jak_miód
Nowicjusz

|
Wysłany: Sob Lis 28, 2009 6:19 pm
|
|
|
właśnie właśnie kto się wybiera?????? |
|
|
|
|
 |
Maron
Pierwszy Solista
|
Wysłany: Nie Lis 29, 2009 2:39 pm
|
|
|
szkoda że tak trochę późno to powiedzieli w Gdańsku przesłuchania są 19, jakbym wiedziała że będą teraz w grudniu, a nie jak zazwyczaj robili, że zaczynały się w styczniu to bym się juz znacznie wcześniej zaczęła przygotowywać, a teraz nie wiem czy jest sens
no chyba że na ostatni gwizdek, do Warszawy... ale już widzę jak mi rodzice dają kasę na bilet do stolicy
a jak myślicie, w jakim terminie byłby ten wyjazd warsztatowy? orientujecie się kiedy odbywały się te wyjazdy w poprzednich edycjach [tzn tych wiosennych, czyli druga i czwarta] i ile mniej więcej trwały? |
|
|
|
|
 |
|
|