www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
You Can Dance - poprostu tańcz!
Autor Wiadomość
Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Czw Maj 14, 2009 11:05 pm   

jest najsłabsza bo się specjalizuje raczej w hiphopie i nie tańczy na codzień contemporary czy jazzu [technicznie źle ale jednak sobie radzi], poza tym nie tańczyła tego w ogóle [jedynie locking w pierwszym odcinku] dlatego nie miała się kiedy pokazać z lepszej strony :P przecież nawet Julka choć trochę załapała jazzu i to widać, więc nie do końca jest tak że nie tańczyła w swojej technice
Eliza jest fajna ale denerwująca czasem... jednak polubiłam ją bo jesteśmy trochę podobne xD [już nie wspominając o wyglądzie hahaha]

nathaliye 
Pierwszy Solista

Wysłany: Pią Maj 15, 2009 9:16 am   

mi się Jadźka bardzo podoba w technikach współczesnych i jazzowych, nie narzeka jakie to było strasznie trudne i niewykonalne tylko robi wszystko żeby to wykonać, lepiej lub gorzej ale wykonać, na dodatek świetnie się wpasowuje w konwencje trudnej historii z dzieciństwa ale to już na marginesie,
ktoś tu pisał że Julia nie tylko tańczy hip hop ale że też uczęszcza i tańczy jazz więc o ile ta solówka to moim zdaniem nie był jakiś wybitnie dobry jazz to to nie do końca była obca jej technika czym tak bardzo zachwycał się Equrrola, jaka to ona nie jest odważna,
Eliza z tak zwanej fabryki siedleckiej Iwony Orzełowskiej moim zdaniem nie prezentuje sobą nic więcej czego by nie pokazali członkowie Caro w poprzedniej edycji, niemalże podobne grymasy twarzy, podobne choreografie, ich prawo, uczyła ich ta sama nauczycielka ale moim zdaniem to jak ona tańczy nie było żadnych powodem żeby przeszła dalej, zachowuje świetna równowagę co za tych idzie duża liczba obrotów w piruetach, wysokie skoki, rozciągnięcie i nic więcej, choreograficznie moim zdaniem rzuca się po scenie i nie jest to nic więcej niż świetnie techniczna ale pusta choreografia

sukces? 100% talentu, 100% pracy

Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Pią Maj 15, 2009 6:02 pm   

no i właśnie znowu się zgadzam z Nathaliye xDDDD Jadźka podoba mi się za to że nie narzeka i nie gada "o jezu jak trudno" i nie szuka wymówki w stylu "ale ja nigdy jazzu/towarzyskiego nie tańczyłam" tylko po prostu bierze się do roboty i przyjmuje uwagi jury, którzy łapią się za głowę wytykając błędy :wink:

no właśnie ja pisałam że to nie jest jej tak w stu procentach obcy ten jazz i to widać, nie jest to mistrzostwo techniczne ale mimo wszystko...

mnie troszkę drażnią układy tych z Caro, Eliza jest taka właściwie jak Iza Orzełowska [choreografia, muzyka, technika, mimika, gestykulacja] której to żadna solówka mi się nie podobała. Kuba już tańczył o niebo lepiej... a z kolei Wiolka, z faktu że nie tańczy któryś rok już w Caro z racji przeniesienia się do Łodzi] i sama że tak powiem robi od jakiegoś czasu sobie układy, w odpowiadającym jej stylu, tańczyła w programie już inaczej i bardzo mi się podobał jej styl.
zresztą jeśli chodzi o Caro to często mi się nie podobają ich układy, zresztą patrząc na te grupowe dostępne na yt - często ludzie wytykają tam że ich taniec jest za bardzo atletyczny [wcześniej wspomniane obroty i skoki]... oczywiście zespół ten jest świetny technicznie i w ogóle ale za bardzo gimnastycznie to wygląda.

Natashy 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
uczennica/miłośnik
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 3:22 pm   

Po półmetku się rozkręciło, dobrze, bo już zaczynałam się załamywać

Julka jest ogólnie faworyzowana, przynajmniej takie wrażenie wyraźnie odnoszę, ale swoją drogą nie rozumiem, dlaczego akurat Michał tak ją polubił, tak ją chwali? Zawsze miał swoją faworytkę, ale były to tancerki klasyczne, współczesne... Dlaczego nie ukochał sobie Ani?
W ogóle Ania, tak jak orzekło jury- jest prawdziwą artystką.
To też różnica wieku- Julka ma 17 lat, a Ania 26, obydwie tańczą od dziecka, więc siłą rzeczy Ania tańczy dłuuużej, ponadto jest absolwentką osb

Torin 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
miłośnik baletu :)
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 4:21 pm   

Za to ja powiem tak, ze zamarłem gdy usłyszałem pierwsze dźwięki solówki i zobaczyłem że ma pointy...
I to zamarłem ze zgrozą :) Myślałem że publiczność tego nie kupi i moja ulubiona uczestniczka pooożegna się z programem !
No ale nie trafiłem :) Musiało się spodobać i nadal mam komu kibicować i dla kogo oglądać YCD ;)

Torin

Śnieżka_19 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 6:38 pm   

Myślę że Próg woli Julię właśnie dlatego że jest młodsza. Kiedyś w Dziń dobry tvn mówił, że lepiej jest jeśli wygra młodsza osoba, bliżej dwudziestki, bo wtedy odnajduje swój styl i decyduje czym będzie się w życiu zajmować, i wtedy opłaca się wysłać takiego kogoś na broadway i dać mu kasę żeby się uczył. A jeśli ktoś jest już bliżej trzydziestki, to mała jest szansa że nagle zmieni swój styl i zajmie się czymś innym.

Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Sob Maj 23, 2009 10:21 am   

jak to Piróg nie ukochał Ani? xD nawet do Julki mówił "oj goni cię Kapera, goni :P "

Natashy 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
uczennica/miłośnik
Wysłany: Sob Maj 23, 2009 6:07 pm   

Zwróciłam na to uwagę, ale to jest takie jakby przyrównywanie Ani do Julki- że Ania jest 'prawie' tak dobra jak ona, tak przynajmniej to odebrałam. Wydaje mi się, że jak ktoś mówi "bierz się do roboty, bo ktoś cię goni" znaczy to, że ktoś ci zagraża, ale byłeś lub nadal jesteś lepsza
:razz:

nathaliye 
Pierwszy Solista

Wysłany: Sob Maj 23, 2009 7:23 pm   

nie pamiętam tej sytuacji ale porównanie Ani do Julii na korzyść Julki jest jakieś śmieszne, po pierwsze między nimi jest duża różnica wieku, po drugie jedna preferuje hip hop druga klasykę a porównywanie obu stylów też jest jakieś z kosmosu

Cytat:
I to zamarłem ze zgrozą :) Myślałem że publiczność tego nie kupi

to że nie zawsze balet jest traktowany przez wszystkich jak przez ludzi którzy się nim interesują nie znaczy że traktują go jak wroga, bardziej sobie tym zjednała ludzi niż zraziła, to była pierwsza solówka w polskim YCD wykonana na pointach

veronik@
Adept Baletu

Wysłany: Nie Maj 24, 2009 10:16 pm   

Zgadzam się z nathaliye .
Ta solówka była przepiękna i nie tylko ja tak uważam (miłośniczka tańca klasycznego) , ale również osoby , które z baletem nie mają nic wspólnego i wolą inny styl tańca. Same mi to mówią.
Ja jestem od samego początku za Anią. Urzekła mnie już na castingach. Trzymam za nią mocno kciuki :wink:

słodka_jak_miód 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 7:54 pm   

i jak kogo obstawiacie? bo chyba w srodr bedzie finał już! ja nigdy nie byłam fanką ycd , ale ostatnio strasznieeeeee się wkręciłam. Kazdy odcinek z 4 serii oglądałam po kilka razy. Co do porównnywania Ani a julki to uważam , że Julia byłam bardziej wszechstronna . Nie myślałam , że to powiem bo ja w sumie do najmłodszych też juz nie należę , ale naprawdę uważam , że julka więcej skorzystałaby na wygranej niż Ania. Sam fakt, że Julii naprawdę niewiele brakowało do starszej koleżanki o czymś świadczy. A w tym duecie były naprawde obie równie dobre i zachwycające!!!!

Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Nie Maj 31, 2009 8:46 pm   

szkoda że się wkręciłaś dopiero w tej edycji jeśli chodzi o oglądanie bo poprzednia była bardziej warta zachodu - z lepszymi znacznie tancerzami...
denerwuje mnie już porównywanie Anki do Julki, tak samo jak porównywanie ze sobą innych tancerek czy tancerzy... porównywać tak to można np. Pitera do Gabrysia
obie dzieli duża różnica wieku i obie mają inny "staż" taneczny, Julka tańczy hiphop [i wszystko co się zalicza do tej szufladki] i jazz, Anka właściwie tylko klasyka/jazz/współczesny... etc. etc.
poza tym trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie czym jest tak naprawdę wszechstronność - dla mnie wszechstronność to nie jest ile co kto tańczył, jakie techniki i style, ale zdolność do przystosowania siebie do wymogów określonego tańca - czyli taki hiphopowiec mimo że tańczy na codzień tylko hiphop może być wszechstronny [i nawet może o tym nie wiedzieć]...
uważam że obie są wszechstronne i nie uznaję że jedna jest bardziej, a druga mniej.

słodka_jak_miód 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 11:44 pm   

też żałuję , ale na szczęście właśnie kompletuje serię 3 i jestem po kilku odcinkach pod takim wielkim wrazeniem Wioli, naprawdę ! w życiu nie myślałam , że nie prześpie nocy tylko po to , żeby oglądać ycd jeszcze raz i jeszcze raz. Generalnie przewijam tylko do tych tańcy , które mi się podobają cały czas. Rodzice na mnie krzywo patrzą bo nie robie nic innego ostatnio oprócz oglądania ycd albo tańczenia , są gotowi uwierzyć , ze sama dla tańca rzucę studia (co nie jest takim głupim pomysłem:D)
Wiem, co masz na myśli mówiąc o porównywaniu Ani i Julii , ale mimo wszystko uważam, że Julia nie powinna była odpaść. Nie wiem dlaczego , ale bardziej do mnie przemawia i tak jak pisałam wyżej naprawdę uważam , że więcej skorzystałaby na tym .
Ale ale kogo obstawiasz, że wygra w środę ? ;)

słodka_jak_miód 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 11:53 pm   

moim zdaniem wygra bożyszcze piszczących nastolatek!

nathaliye 
Pierwszy Solista

Wysłany: Pon Cze 01, 2009 12:29 pm   

Equrrola gdzieś powiedział że sądzi że w tej edycji wygra chłopak, jeśli tak to będzie miła odmiana bo Łukasz jest kompletnie nie podobny do Gleby i Artura

Śnieżka_19 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 2:39 pm   

Dla mnie Łukasz kompletnie stracił swój urok kiedy zaczął apelować do kobiet, potem to zdejmowanie koszulki to już w ogóle... Ja go wcale nie widziałam w tym finale. Moim zdaniem Ania jest po prostu lepsza i to ona powinna wygrać, no ale zobaczymy.

nathaliye 
Pierwszy Solista

Wysłany: Pon Cze 01, 2009 3:32 pm   

nie wiem czy z amerykańskiego YCD to przygarnął ale tam właśnie Blake zdjął koszulkę w trakcie piruetów (Princess pewnie to doskonale pamięta :D )

Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Pon Cze 01, 2009 5:27 pm   

hahaha no ja wiedziałam że tu zaraz będzie Blake przytoczony, czekałam tylko na to xD dla tych które tego nie widziały -> http://www.youtube.com/watch?v=igpdEK_zn34 :D
mistrz rozbierania się jest tylko jeden :P

słodka_jak_miód 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 5:46 pm   

hahahah ja nie widziałam! on jest świetny!!!! :D właśnie z amerykańską serią teżbym się chętnie zapoznała, która warto obejrzeć ? bo ich chyba sporo jest ...

Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Pon Cze 01, 2009 9:04 pm   

wszystkie moim zdaniem są genialne :D troszkę dziwnie się ogląda bo nieco odbiega od naszego stylu "prowadzenia" edycji, ale myślę że bardzo warto obejrzeć jest pierwszą [chociażby ze względu na wyżej przytoczonego tancerza xD]
ja muszę się wziąć w końcu za kanadyjską... tam też jest Blake xD

Torin 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
miłośnik baletu :)
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 10:28 pm   

No cóż - ja we środę po raz drugi w życiu złamie swoja żelazną zasadę:
Nie głosować w żadnych teleturniejach konkursach sms-owych i i innych takich pier...ach i wyślę smsa na Anię :)
Od początku jej kibicowałem (chociaż tą edycję oglądałem zdeeeecydowanie rzadziej niż dawniej bywało ;) ). Ale co miałem okazje zobaczyć jej taniec to mi sie podobał !
Więc chciałbym coby wygrała. Ale coś czuje że nie ma szans ....

Torin

słodka_jak_miód 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 10:54 pm   

tak Ania jest rewelacyjana, ale wszyscy chyba czujemy, że jest parcie na łukasza , do tego dochodzi trudne dzieciństwo, tragedia z tatą no i mamy show: dla nastolatków wzór do naśladowania - mimo wszystko przezwyciężył przeciwieństwa losu dzięki pasji , do tego dziewczyny piszczą gdy go widzą , no i co tu dużo mówić umie się sprzedać - zbudowany swietnie, czego nie ukrywa,flirtuje z kamerą i skacze tak, że zapiera Ci dech w piersiach ;)

to biorę się za amerykański sezon (blake ;))

Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Wto Cze 02, 2009 10:44 pm   

ale wiesz pamiętaj... on jest zaklepany już xD

słodka_jak_miód 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 11:03 pm   

spoko spoko moim męzem będzie piotrek z 4 edycji ycd ;) więc podzielimy się jakoś tymi tancerzami :D

danceFORever 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
uczeń/miłośnik
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 7:13 pm   

Princess, nie bądź taka zachłanna... :twisted: Podzieliłabyś się czasem.. :razz:

dzisiaj finał o 20.50

Odpowiedz do tematu