You Can Dance - poprostu tańcz! |
Autor |
Wiadomość |
Jo_Ann
Adept Baletu

Związek z tańcem: uczennica
|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 4:55 pm
|
|
|
Natashy napisał/a: | Ubierają ją nieciekawie bo chyba się sama nie ubiera, nieprawdaż? Ale źle jej dobierają i fasony i kolory... Biedaczka |
Kiedyś był z nią wywiad o tym i powiedziała, że stroje wybiera razem ze stylistką, ale obie mają taki sam gust i świetnie się dogadują co do strojów . Nawet mój tata się roześmiał jak to usłyszał . |
_________________ Pozdrowienia dla JustDance .
"There are short-cuts to happiness, and dancing is one of them." ~Vicki Baum |
|
|
|
|
 |
Kolorowe_kredki
Nowicjusz

|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 6:34 pm
|
|
|
A i dlatego Kinga wygląda tak "pięknie" na scenie bo dogaduje się ze stylista...
Moim zdaniem nie powinna nosić bluzek, gdzie ma odkryte ręce,bo mi i mojemu bratu wydaję się, że korzystniej by wyglądała gdyby miała zakryte... |
_________________ JustDance ja ciebie też pozdrawiam:)
Taniec to poezja ciała! |
|
|
|
|
 |
Natashy
Corps de Ballet

Związek z tańcem: uczennica/miłośnik
|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 6:44 pm
|
|
|
Nie wiem, co z rękami, ale w każdym razie mnie najczęściej najbardziej gryzą kolory, przecież ona jest ładną kobietą, a zamiast potkreślać urodę, podkreśla nieodskonałości. Lepiej wyglądałaby np. w małej czarnej i do tego np. jakieś ładne szpilki, kroje też polecałabym jej raczej klasyczne No ale cóż, nas nie posłucha |
_________________ http://mimi-dance-555.bloog.pl
"Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały Wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu." Paulo Coelho |
|
|
|
|
 |
Maron
Pierwszy Solista
|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 11:00 pm
|
|
|
znalazłam niegdyś jej wypowiedź na stronie plejady odnośnie tych strojów... narazie nie mam czasu szukać bo się uczę ale jutro znajdę i wkleję. |
_________________ Naucz się choreografii, a będziesz tańczyć dzień. Naucz się fundamentów, a będziesz tańczyć do końca życia. - Angel Ceja |
|
|
|
|
 |
JustDance.
Adept Baletu

Związek z tańcem: Tancerka, uczeń.
|
Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 4:05 pm
|
|
|
No i nie było You Can Dance. Rozumiem bardzo dobrze ich decyzję, ale myślałam, że za dużo by ich to kosztowało, żeby przesuwać. |
_________________ Każdy taniec jest dla mnie prezentem od losu. ~
Gość, dla Ciebie też! Pozdrowienia, Gość.
20:11, 12.04.2009
100 postów. : ) |
|
|
|
|
 |
Natashy
Corps de Ballet

|
Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 4:32 pm
|
|
|
Przynajmniej uczestnicy będą dobrze tańczyć
ehh, ale straszna to tragedia... |
"Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały Wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu." Paulo Coelho |
|
|
|
|
 |
Natashy
Corps de Ballet

|
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 1:40 pm
|
|
|
Szkoda Jurijego (nie wiem jak się pisze jego imię). Ja nie wiem... Świetnie wygląda, tańczy... Szczerze mówiąc wolałabym, żeby odpadł Maks..
Ani też mi szkoda, polubiłam ją, aczkolwiek faktycznie w tym odcinku nie poszło jej najlepiej. Raczej nie pomogła jej fryzura, ujowała jej naturalnej "słodkości", delikatności. Poza tym po solówce nawet nie poprosiła o głosy, żałowała, że jej nie będzie na ślubie mamy, mogło to zaostać odebrane, jako, że nie chciała być tam, gdzie jest...
co za zbieg okoliczności, że Eliza znów z tym samym partnerem tańczyła modern
Wśród uczestników już wyraźnie się wyrabia tzw. śmietanka, choć jak przyjdzie co do czego, tv-widzowie potrafią być nieprzewidywalnie |
|
|
|
|
 |
Agnes
Adept Baletu

Związek z tańcem: uczeń/miłośnik
|
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 2:39 pm
|
|
|
Natashy napisał/a: | Poza tym po solówce nawet nie poprosiła o głosy, żałowała, że jej nie będzie na ślubie mamy, mogło to zaostać odebrane, jako, że nie chciała być tam, gdzie jest... |
To Julia mówiła o ślubie mamy, nie Ania |
_________________ "To co się w największym wysiłku tworzy, winno wyglądać tak, jakby powstało szybko, prawie bez wysiłku, z zupełną łatwością, na przekór prawdzie." Michał Anioł //Nena:* |
|
|
|
|
 |
Maron
Pierwszy Solista
|
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 7:56 pm
|
|
|
Jurij fajnie tańczy ale miał beznadziejną solówkę - taką ni w pięć ni w dziesięć, ani ze strojem, ani z muzyką, ani z układem... |
_________________ Naucz się choreografii, a będziesz tańczyć dzień. Naucz się fundamentów, a będziesz tańczyć do końca życia. - Angel Ceja |
|
|
|
|
 |
Natashy
Corps de Ballet

|
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 11:05 pm
|
|
|
Agnes napisał/a: | Natashy napisał/a: | Poza tym po solówce nawet nie poprosiła o głosy, żałowała, że jej nie będzie na ślubie mamy, mogło to zaostać odebrane, jako, że nie chciała być tam, gdzie jest... |
To Julia mówiła o ślubie mamy, nie Ania |
Serio??!! Jejku, byłam przekonana, że Ania to przepraszam za pomyłkę |
|
|
|
|
 |
JustDance.
Adept Baletu

Związek z tańcem: Tancerka, uczeń.
|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 11:43 am
|
|
|
wg mnie bardzo dobrze, że odpadła Ania. To jest przykre, ale telewizja nie jest dla takich skrytych, spokojnych osóbek w YCD. xd A Jurij z kolei - szkoda. Chciałam, żeby ten Maks odpadł. |
_________________ Każdy taniec jest dla mnie prezentem od losu. ~
Gość, dla Ciebie też! Pozdrowienia, Gość.
20:11, 12.04.2009
100 postów. : ) |
|
|
|
|
 |
Coffeina11
Nowicjusz

Związek z tańcem: uczeń
|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 12:10 pm
|
|
|
no, ja też myślę ze to nie był dla niej program. ale tak strasznie mi przykro że w pierwszym odcinku odpadła Basia, byłam pewna, że wyleci Ania.
a Jurij był fajny, chociaż nie do końca podobał mi się jego taniec. |
|
|
|
|
 |
Natashy
Corps de Ballet

|
Wysłany: Czw Kwi 30, 2009 3:56 pm
|
|
|
Zadziwił mnie współczesny Jadźki, widać, że nie jest jednostronna (jak np. jej poprzedniczka Diana), choć można było się spodziewać, że będzie.
Zgadzam się z tym, że odpadł Maks, w zeszłym tygodniu jego solówka była fajna, ale wczorajsza wydawała mi się nieciekawa.
Z kolei z dziewczyn sądziłam, że odpadnie Kaja, a nie Ada...
A solówka Ani była cudna, w ogóle Ania jest ciekawą osobowością tej edycji, świetnie wygląda na scenie, cudownie tańczy, zaskakuje. |
|
|
|
|
 |
Lottie
Adept Baletu
Związek z tańcem: uczeń-tancerz
|
Wysłany: Czw Kwi 30, 2009 7:24 pm
|
|
|
a mi szkoda że odpadł Max. bardzo podobały mi się jego solówki Za to nie lubię Kabu i myślałam że on odpadnie. Jego solo było... hmmm.. jakby nieprzemyślane. Chyba pomysły mu się skończyły.
Co do dziewszyn- to tak jak myślałam odpadła Ada. Była mało charakterystyczna. A Kaję mimo że moim zdaniem nie tańczy jakoś rewelacyjnie, ach och i wogóle to będą ją długo trzymac bo "ma tylko 16 lat.." |
_________________ Lottie |
|
|
|
|
 |
Maron
Pierwszy Solista
|
Wysłany: Czw Kwi 30, 2009 8:09 pm
|
|
|
odnośnie duetów:
Ada i Maks - Ada bardzo fajnie, tak jak zresztą poprzednio wacking - widać że jednak czuje te "klimaty", a Maks... myślałam że będzie lepiej [roflmao, nawet miał w pierwszym odcinku utwór, Daft Punk i Kanye West], w ogóle strasznie się na nim zawiodłam - zapowiadał się naprawde świetnie, i sru trzy odcinki - trzy solówki. jak widać nie nadaje się on na ten program
Julia i Kuba - piosenka znana mi od dawna, bardzo ją lubię i dokładnie miałam taką wizję do tej piosenki, zawsze chciałam mieć do niej układ cieszę się że do tego świetnie zatańczyli - coraz bardziej się przekonuję do Julki
Ania i Łukasz - hah jak powiedzieli że to będzie taniec o nieróbstwie to ja już wiedziałam że chodzi o piosenkę Shakin Dudi haha xD taka sama sytuacja jak wyżej, z tą że różnicą że dla mnie ten układ był jakiś... za wolny xd albo mi się wydawało, gdyż za ciężko tańczyli...
Jadźka i Paweł - jaaaa normalnie zmianą koloru włosów zabili wizerunek Jadźki... ale mimo wszystko Jadźka dla mnie rewelacja
muszę pochwalić w końcu za naprawde fajne układy z tańca towarzyskiego, i muzyka była fajna, i stroje też, i układy xd
solówki dziewczyn:
Ania - genialna, widać że jest w pełni dojrzałą tancerką, lubiłam ją od castingów i lubię ją jeszcze bardziej teraz
Kaja - dla mnie ta solówka była beznadziejna, utwór jest świetny na jakiś house-wacking... a tu jakieś... może interpretacja moja tej muzyki się różni od jej interpretacji ale ja nie wiem co to było, wiedziałam jedynie że ona i tak nie odpadnie bo jest za bardzo lubiana w sumie też ją lubie no ale... zbeszcześciła mi piosenkę
Ada - świetnie zatańczyła ale jednak to nie była solówka na ten program... jakby np. połączyła towarzyski z hh ns to może i by przeszła dalej
odnośnie Rafała - jakby on odpadł z YCD to by wiele ten program stracił
zresztą... on ma taki styl tego swojego hiphopu, widać że improwizował, jednakże śmiem twierdzić że on mimo wszystko tańczy hiphop najlepiej [w ogóle jest jednym z najlepszych tancerzy w tej edycji] jeśli chodzi o chłopaków... heh no cóż w końcu nigga, przynajmniej w połowie |
|
|
|
|
 |
.dulce.
Adept Baletu

|
Wysłany: Czw Kwi 30, 2009 10:53 pm
|
|
|
Ciesze sie że Maks odpadł bo jakoś mi nie przypadł .. Ady mi troche szkoda bo świtnie tAńczy .. |
|
|
|
|
 |
Pawciunio
Adept Baletu
Związek z tańcem: tancerz niezależny
|
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 11:10 pm
|
|
|
ale wymiata Kinga Rusin
hahahah: "nie rozumiem czemu Michał kazał wam wykręcać sobie nogi"
buahaha! |
|
|
|
|
 |
Kasia :))
Pierwszy Solista

Związek z tańcem: oby wieczny!
|
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 11:17 pm
|
|
|
Myślę, że w tym przypadku nawet ona porwała się na (co prawda dość nieudany) sarkazm.
Też uwielbiam jej prowadzenie ... |
_________________ wieczny tańcogłód. |
|
|
|
|
 |
Torin
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: miłośnik baletu :)
|
Wysłany: Sob Maj 02, 2009 9:33 am
|
|
|
Ja powiem tylko jedno.
Solówka Ani utwierdziła mnię w przekonaniu że mam komu kibicować.
A reszta otoczki juz zaczyna mnie nudzić nieco.
Ile można załamywać się strojem prowadzącej czy utarczkami szanownego jury )
No ile ???
Torin |
_________________ Statler - Świetny jest ten spektakl. Leczy moje dolegliwości.
Waldorf - A co ci dolega ?
Statler - Bezsenność !!! |
|
|
|
|
 |
Coffeina11
Nowicjusz

|
Wysłany: Sob Maj 02, 2009 9:53 am
|
|
|
mnie tez się Ania ogromnie spodobała w solówce. szczerze mówiąc, nie lubiłam jej wcześniej tak bardzo, a teraz wiem, że jest świadomą tancerką i ma doskonałą technikę.
lubię też Julię, bo mimo że jest taka młoda, radzi sobie w róznych stylach.
tak, Kinga Rusin od pierwszej edycji puszcza jakieś durne komentarze i równie głupio jest ubierana. a jury, jak to jury. muszą sobie trochę nagadać, bo taka ich rola ;p |
|
|
|
|
 |
Maron
Pierwszy Solista
|
Wysłany: Sob Maj 02, 2009 10:42 am
|
|
|
przecież ona specjalnie to powiedziała, dla żartu
strój i tak nie był najgorszy tak btw...
taka młoda, a w towarzyskim kompletnie poległa; poza tym ona tańczy na codzień poza hiphopem jazz jeszcze |
|
|
|
|
 |
Natashy
Corps de Ballet

|
Wysłany: Sob Maj 02, 2009 3:01 pm
|
|
|
To ja się też wypowiem co do Rafała. Najpierw strasznie mnie wkurzał, ale jak coś mówił to po prostu, cokolwiek by to nie było- pękałam ze śmiechu ! Teraz widzę, że jest fajny, gaduchę ma dobrą <hahaha> i zachowanie na scenie good, ma swój charakterystyczny styl. Nie wyobrażam sobie tego programu bez niego, jest bardzo barwną, kolorową postacią i zdania ludzi co do niego są paradoksalnie podzielone- albo się go kocha, albo nie cierpi, w każdym razie z takimi reakcjami się spotkałam |
|
|
|
|
 |
Maron
Pierwszy Solista
|
Wysłany: Sob Maj 02, 2009 3:51 pm
|
|
|
no bo właśnie o to chodzi żeby wywoływać emocje [nawet skrajne], najważniejsze żeby nie być w takim programie obojętnym... podziwiam go jak się rozwinął od pierwszej edycji, teraz umie się chłopak pokazać normalnie byłam zszokowana jak łaził z ekipą produkcyjną i oprowadzał po kulisach, przeprowadzał wywiady i w ogóle... wyglądał jakby był urodzony w z mikrofonem w ręku xD |
|
|
|
|
 |
Maron
Pierwszy Solista
|
Wysłany: Czw Maj 14, 2009 7:26 pm
|
|
|
ten ten Piotr "Piter"... nikt we wszystkich edycjach YCD nie miał takiego szczęścia jak on jeszcze ani razu [!!] nie był nominowany i coś mi mi się wydaje że to głównie ze względu na swoje partnerki bo trafiał na same najlepsze w tej edycji i to one ciągną te występy... o ile salsa [z Anką] i cha-cha [z Elizą] mu dobrze poszły to modern z Julką to po prostu była tragedia, w sumie w ostatnim odcinku jakoś pociągnął jeszcze, ale ja nie wiem dalej dlaczego nie został nominowany w poprzednim odcinku, już moim zdaniem lepiej Kabu i Eliza zatańczyli oldschool hiphop niż Piotr i Julia modern jazz [no jedynie Julka jakiś poziom utrzymała] w następnym odcinku wszyscy będą tańczyć solówki. |
|
|
|
|
 |
Sephia
Adept Baletu

|
|
|
|
 |