Związek z tańcem: Instruktor/Tancerz
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 2:11 pm Giselle romantyczna i nowoczesna?
Witam Was wszystkich!
Mam niemały problem
właśnie chcę ukończyć kurs instruktora w mckis w wawie
i zbieram się donapisania pracy dyplomowej czy ktoś może mi pomóc w pewnej sprawie
otóż chce porównać pierwszy balet romantyczny giselle z ostatnim , jest chyba jakaś nowoczesna wersja giselle prawda>?
coś w stylu giselle macerata?
ktoś mółby rozwiać me wątpliwośći?
bo termin tuż tuż a ja stoję w miejscu...:(
z góry serdecznie dziękuje!
_________________ Taniec to druga najlepsza metoda porozumiewania się bez słów. Some things never die. They just go quiet for a time but never go die...
_________________ ""While I dance I can not judge, I can not hate, I can not separate myself from life. I can only be joyful and whole. This is why I dance."
- Hans Bos
-------------------------------------------------------
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 6:52 pm
Dziewczyny dziękujee!! o to mi chodziło
Inaenka - pomoc w napisaniu tez by sie przydała, gdybym CIe mogła prosic o jakis kontakt, jeżeli masz ochotę zamienić ze mną pare słów bo jestem generalnie w kropce jezeli chodzi o dyplom:(
_________________ Taniec to druga najlepsza metoda porozumiewania się bez słów. Some things never die. They just go quiet for a time but never go die...
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 6:43 pm
mam jeszcze pytanie
czy libretto giselle nowoczesnej jest takie samo jak romantycznej?
Wysłany: Czw Sie 26, 2010 3:26 pm
dziękuję Wam za wszelką pomoc, ciągle stoję w miejscu, ale własnie znalazłam cały balet giselle matsa i musze go obejrzeć
ktoś mógłby mi pomóc w analizie porównawczej?
tzn jakie elementy uwzględnić i co głównie zawrzeć [autor, muzyk, rok premiery etc, etc]