A ja mam pytanie, ponieważ w tym roku bardzo chciałabym się wybrać na warsztaty do Paryża.
Czy macie informacje o jakichś organizowanych w tym roku?
Albo czy ktoś już tam był na warsztatach? Jak tak to jakich i jak było?
Z góry dziękuję za wszystkie informacje:*
_________________ "And I just thought, this is what I want to be. And I knew that dancing would be my chosen profession."
Związek z tańcem: tancerz
Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 12:07 am
Warsztaty za granicą są niesamowicie drogie. Ja za same warsztaty w Kanadzie (School of Canadian ballet theatre- inaczej- School of ballet and jazz) płaciłam 700 dolarów za tydzień.
_________________ You can take the Dancer out of the Dance, but you can't take the Dance out of the Dancer
Związek z tańcem: miłośnik baletu :)
Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 9:50 am
Wejście do strefy euro nie zmieni moich zarobków ani o jotę Będę tylko pobierał pieniądze w innej walucie, ale o takiej samej sile nabywczej jak teraz
To taki lekki off top, ale w celu rozwiania złudzeń
Dopiero jak się nam sytuacja gospodarcza poprawi bedzięmy zarabiać więcej
Torin
_________________ Statler - Świetny jest ten spektakl. Leczy moje dolegliwości.
Waldorf - A co ci dolega ?
Statler - Bezsenność !!!
jeśli Paryż to Studio Harmonic. Napisz im maila z pytaniem najlepiej, bo studio w sierpniu na przykład w ogóle nie działa.
Wiem, bo miałam w Kielcach z Nadią Irą Kodiche która tam uczy i mówiła, że w sierpniu nieczynne. Tylko zastanawiam się czy warto jechać akurat tam, bo z tymi pedagogami mogę mieć też w Polsce warszaty:)
A poza tym chciałabym, żeby było więcej klasyki, bo tego mi najbardziej potrzeba...
Nawet moja mama znalazła taką szkołę, w której w tamtym roku były organizowane warsztaty i było najwięcej klasyki (podział na klasykę, pointy, barre au sol) a oprócz tego chyba modern. Oczywiście warsztaty trwały cały dzień. Tylko nie wiem czy w tym roku też są tam organizowane.
Dlatego pytam o takie warsztaty, które na pewno są w tym roku.
Aha Tranquility, czy byłeś na warsztatach w Harmonic? Bo jak nic innego nie znajdę to może tam pojedę;)
_________________ "And I just thought, this is what I want to be. And I knew that dancing would be my chosen profession."
a tak z ciekawosci, bo ja doskonale wiem ze to warsztaty i choreografowie zagraniczni i poziom zazwyczaj jesli nie zawsze jest wysoki, z racji tego ze w Polsce sie pojawiaja takze warsztaty z zagranicznymi choreografami jest takie duze parcie na udzial w warsztatach zagranicznych, zwlaszca ze choreografowie jak napisala balerinka sie powielaja na niektorych
Wejście do strefy euro nie zmieni moich zarobków ani o jotę Będę tylko pobierał pieniądze w innej walucie, ale o takiej samej sile nabywczej jak teraz
To taki lekki off top, ale w celu rozwiania złudzeń
Dopiero jak się nam sytuacja gospodarcza poprawi bedzięmy zarabiać więcej
Torin
Oczywiscie, ze tak ale nie bedzie az tak bolalo jak bedziesz przeliczal ze zl na euro , inne podejscie psychiczne.
Nie zgodze sie ze stwierdzeniem, ze zagraniczni pedagodzy sa lepsi.
W Polsce tez mozna znalezc naprawde dobrych nauczycieli
_________________ "artystą nie jest się dzięki szkole, ale bez niej można być w ogóle pozbawionym takiej szansy..."
nie napisalam ze sa lepsi tylko ze czesto moze sie zdarzac wyzszy poziom, tylko jestem zainteresowana co wami kieruje kiedy chcecie/jedziecie lub co wami kierowalo jak pojechaliscie na takie warsztaty poniewaz w polsce jest ogromna roznorodnosc choreografow krajowych i zagranicznych a roznice cenowe sa bardzo duze, jaka jest wyzszosc tych warsztatow poza miedzy innymi takim jak latwiejsze przyswojenie jezyka za granica
Mozesz zwiedzic inny kraj, poznac nowych ludzi, poznac inny system pracy.
Na warsztatach w Polsce nazwiska bardzo czesto sa takie same - jesli chodzi o nauczycieli zagranicznych.
Jak pojedziesz do innego panstwa poznasz zawsze cos nowego.
_________________ "artystą nie jest się dzięki szkole, ale bez niej można być w ogóle pozbawionym takiej szansy..."
Właśnie wróciłam z Londynu i byłam na kilku lekcjach w szkole Pineapple .
Uważam że szkoła jest bardzo przyjemna, zajęcia były prowadzone na dość wysokim poziomie, lekcje baletu z muzyką na żywo. Jest tam 12 profesjonalnie wyposazonych sal. Duży wybór technik tanecznych przy kazdej technice 6 poziomow. Tak więc jest w czym wybierać ^^
Ogólnie czysto, schludnie , miła atmosfera i przysępne ceny (bo ok 9funtów za lekcje). A to wszystko w najbardziej artystycznej dzielnicy Londynu Covent Garden (czyli z dojazdem tez nie ma problemu^^).
Osobiście bardzo polecam i sama napewno będę tam wracać : )
_________________ 'Elle danse, pour partir, pour devenir invisible...'
Jednym z najlepszych warsztatów jest chyba Impulstanz we Wiedniu.
Niestety ceny nieco przekraczają moje możliwości:
rejestracja 30 euro
pierwszy warsztat 130 (4 dni)
każdy następny warsztat 110
+ 15 jeżeli warsztat trwa 150 minut i dłużej
zniżki dla urodzonych w 1992 lub póżniej:
pierwszy warsztat 80
następne 65
rejestracja tak samo