Związek z tańcem: krytyk
Wysłany: Nie Gru 23, 2007 10:44 pm czasopismo o tańcu - TANIEC
Kochani, moge juz w charakterze gwiazdkowego prezentu ogłosić ze powstaje i za ok, 2 miesiace pojawi się kwartalnik o tańcu!
Więcej tu: http://www.terpsychora.pl
_________________ Niech pamięta elita, że każda śmietanka na deser jest bita.
Lec
Wysłany: Nie Gru 23, 2007 11:08 pm
tak, pismo bedzie wydawane na płycie zarówno ze względu na chęc skierowania go do młodych, skomputeryzowanych czytelników, jak i ograniczenie kosztów przy jednoczesnej dużej pojemnosci (brak ograniczeń objetosci materiałów i zdjęć)
Lec
No wspaniale! Czekamy z niecierpliwoscią by przeczytać pierwszy numer. A i jak sprytnie połechtali zaineresowanych przyszłych czytelników umieszczając już spis tematów w sieci... Piszcie jaknajwięcej a bedzięmy czytać napewno!
Związek z tańcem: miłośnik baletu :)
Wysłany: Pon Gru 24, 2007 12:57 am
Ja człowiek ciemny dopiero teraz zakapowałem kto tam jest wymieniony jak jeden z ludziów tworzących to czasopismo. Czymam fciuki bardzo mocno !!! I choćby było beznadziejne to i tak będę kupował !!
Torin
_________________ Statler - Świetny jest ten spektakl. Leczy moje dolegliwości.
Waldorf - A co ci dolega ?
Statler - Bezsenność !!!
Wysłany: Pon Gru 24, 2007 2:24 pm
powiem tak: trzymajcie kciuki bo pismo jest w trakcie tworzenia czyli "żeby się udało" i na 1 numerze nie skończyło.
Pismo będzie rozpowrzechniame przez empik-i i księganie muzyczne (najpewniej), bedzie tez prenumerata, konkursy i kub przyjaciół "Tanca"
Lec
Super!!! Ja też na pewno będę kupować A tak często zdarzało mi się chodzić po EMPIKU i męczyć wszystkich sprzedawców czy nie ma czegoś o tańcu, no i teraz będzie! Tylko szkoda, że na CD...
_________________ "And I just thought, this is what I want to be. And I knew that dancing would be my chosen profession."
Prosze nie odebrać tego źle, ale rozumiem że wydawanie wersji elektronicznej na CD/DVD jest spowodowane tym, że wydawcy chcą dołączać fragmenty audio-wideo. Inaczej nie wróżę przedwsięzięciu "długiego życia" (koszty dystybucji fizycznej, wydania i powielania CD/DVD, marże sklepowe - zabijają takie przedwsięzięcia dość szybko).
Jeśli nie - proponuję rozważyć inną możliwość poprzez czysto wirtulaną dystrybucję np. ściągnania kodowanego pliku PDF po opłaceniu należności np. sms'em premium.
Ja nie ukrywam, że wolałabym magazyn w wersji papierniczej. Może nawet by jakiś plakat się znalazł * rozmarzona *... Ale i CD bym nie pogardziła oczywiście.
Wysłany: Wto Gru 25, 2007 7:23 pm
wybór wersji elektronicznej spowodowały zarówno względy ekonomiczne (Scarpia - wypalenie płyty a wydrukowanie egzemplarza grubego, kolorowego czasopisma na dobre jakości papierze to nieporównane koszty), jak i mozliwosc: umieszczania dodatków video, niemal nieograniczonej objętosci pisma, łatwości powielania i ew. "dodrukowywania" egzemplarzy archiwalnych. Rozwazylismy to dobrtze - tez wolelibysmy aby zostało coś po nas na papierze ale prawa rynku sa nieubłagane
Lec
łał...
a wiadomo, ile mniej-więcej będzie to cudeńko kosztować?
_________________ Na forum wróciłam po 2 latach, widać nie da się żyć bez tańca, chociaż już zapewne do niego nie wrócę. Trochę jakby nowe życie.
Nie wiem, czy wróciłam na stałe, może za chwilę znów zniknę. Ale co jakiś czas zaglądnę.